Ve strakonické nemocnici zajistí hlídání dětí během vyšetření rodičů

11.01.2016 10:47

Nemocnice Strakonice, a. s., je už druhou krajskou nemocnicí, která zprovoznila dětský koutek. Ten slouží především rodičům, kteří jdou na lékařské vyšetření do tohoto zdravotnického zařízení a nemají, kdo by jim dítě pohlídal. V kraji funguje ještě dětský koutek při Nemocnici České Budějovice, a. s., který byl zprovozněn vloni v červnu.

Ve strakonické nemocnici zajistí hlídání dětí během vyšetření rodičů
Foto: Nemocnice Strakonice
Popisek: Nemocnice Strakonice.

Dětský koutek při strakonické nemocnici se nachází v prostoru Dětské skupiny Srdíčko – v přízemí budovy Dětského centra Jihočeského kraje, za budovou lékárny.

„Pacienti měli při návštěvě nemocnice kvůli svému vyšetření v nemocnici problém s pohlídáním svých dětí. Dětský koutek je vhodným řešením pro všechny rodiče, kteří nemají nikoho, kdo by jejich děti v takové situaci pohlídal,“ uvedl ředitel Nemocnice Strakonice, a. s.,  MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA.

Ve výjimečných případech slouží koutek i k okamžitému předání dítěte k přechodnému pohlídání například v případě úrazu, autohavárie nebo například překotného porodu matky a podobně.

Hlídání dětí v dětském koutku při nemocnici probíhá pod dohledem odborného personálu po dobu ošetření jejich rodičů v některém z ambulantních pracovišť nemocnice. Koutek má otevřeno ve všední dny od 8.00 do 18.00. Věk dítěte není omezen. Podmínkou pro hlídání dítěte je jeho předchozí ohlášení, minimálně 2 hodiny předem na telefonním čísle 778 702 522. Pouze výjimečně, u akutních případů, lze dítě do dětského koutku umístit i bez předchozí domluvy. Při vyzvednutí dítěte musí rodič předložit doklad o ošetření v Nemocnici Strakonice, a. s.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…