Večerníčkové postavy pobaví děti v nemocnici i CineStaru

12.05.2015 18:15

Sobota 16. května bude v Českých Budějovicích patřit postavám z nejslavnějších českých večerníčků. Zábavný den, o který nebudou ochuzeni ani malí pacienti dětského oddělení českobudějovické nemocnice, připravila Česká televize společně s multikinem CineStar.

Večerníčkové postavy pobaví děti v nemocnici i CineStaru
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Hlavní program odstartuje v prostorách CineStaru v 9 hodin. Každou celou hodinu zde bude čekat návštěvníky ve třech sálech filmový blok pohádek z večerníčkové produkce ČT. K vidění bude i výstava dětských výtvarných prací vzniklých v nemocnici. „Hospitalizované děti, které nemohou do kina přijít, se pak mohou těšit na návštěvu známých večerníčkových postav, například Boba a Bobka či maxipsa Fíka. Tyto známé postavičky mezi marody dorazí mezi jedenáctou a dvanáctou hodinou,“ uvedla manažerka multikina CineStar Svatava Kopečková.

Akci vítá primář Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Vladislav Smrčka. „Dobrá nálada výrazně přispívá k úspěšnému průběhu léčby našich malých pacientů,“ konstatoval v této souvislosti prim. MUDr. Smrčka.

Výstava obrázků, které děti malovaly během svého pobytu v nemocnici v období posledních dvou let pod vedením Jany Příhodové, již byla k vidění například v prostorách českého zastoupení v Bruselu, Krajského úřadu Jihočeského kraje či ve vstupním terminálu nemocnice. Výtvarné práce vzniklé v rámci arteterapie jsou nyní také nedílnou součásti výzdoby dětského oddělení.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.

V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 30 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2267 dětí.

Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Za posledních sedm let nemocnice investovala do svého rozvoje více než 1,6 miliardy korun.

V loňském roce českobudějovická nemocnice zvítězila v celostátní soutěži Nemocnice 2014 v kategorii finanční zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…