Vedení České obce sokolské omládlo, XVI. všesokolský slet bude v roce 2018

24.06.2013 10:03

Omlazené vedení České obce sokolské a rozhodnutí o tom, že XVI. všesokolský slet se bude konat za pět let, v roce 2018 – to jsou výsledky dvoudenního jednání 10. sjezdu České obce sokolské, který v neděli skončil v Praze.

Vedení České obce sokolské omládlo, XVI. všesokolský slet bude v roce 2018
Foto: Archiv
Popisek: Sokol

Sjezd rovněž hodnotil výsledky uplynulého tříletého funkčního období, které bylo výrazně poznamenáno změněnými vnějšími podmínkami – zejména v souvislosti s hospodářskou krizí a situací ve společnosti Sazka, ale v němž se také konal úspěšný XV. všesokolský slet a oslavy 150 let od vzniku Sokola. Ve svém závěrečném usnesení sjezd rovněž určil úkoly a cíle na následující období, a to jak programového charakteru, tak organizačně-právního, vyplývajícího z nového Občanského zákoníku, který začne platit od 1. 1. 2014.

V podvečer prvního dne jednání sjezdu se sešel na svém 1. zasedání Výbor ČOS, který zvolil nové Předsednictvo ČOS. Výbor zvolil starostkou České obce sokolské Hanu Moučkovou, 1. místostarostou Oldřicha Lomeckého a místostarostou Jiřího Juřenu. Jednatelem ČOS byl zvolen Miroslav Kroc, náčelníkem ČOS je Petr Svoboda, náčelnicí Lenka Kocmichová, předsedou odboru sportu ČOS Petr Syrový a vzdělavatelem ČOS Zdeněk Mička. Dalšími členy třináctičlenného

Předsednictva byli zvolení Josef Těšitel, Helena Rezková, Pavel Kramoliš, Martin Vlk a Tomáš Kučera.

Náčelník ČOS Petr Svoboda je ve svých 36 letech nejmladším zvoleným náčelníkem v novodobé historii Sokola od obnovení ČOS po listopadu 1989. Mladou krev v Předsednictvu ČOS představují i další dva členové – 33letý Martin Vlk a 35letý Tomáš Kučera. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…