Vězeňská služba: Ředitel věznice „si chytil svého“ uprchlého vězně

25.12.2022 18:28 | Tisková zpráva

Řediteli Věznice Rýnovice Petru Veselému se podařil neobvyklý kousek, když doslova vlastnoručně chytil vězně na útěku, který se před půl rokem nevrátil z přerušení výkonu trestu do rýnovické věznice.

Vězeňská služba: Ředitel věznice „si chytil svého“ uprchlého vězně
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

"Nedaleko nákupního centra v Jablonci nad Nisou jsem si všiml muže, který se nápadně podobal odsouzenému, který byl na útěku od června 2022. Zastavil jsem tedy auto, zavolal telefonicky policejní hlídku a sám jsem podezřelého začal sledovat," líčí ředitel rýnovické věznice okolnosti zadržení uprchlého vězně. Odsouzený si ale všiml přijíždějícího policejního vozu a začal se z místa rychle vzdalovat.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí

"Když odsouzený začal přecházet silnici, zastoupil jsem mu cestu a oslovil ho zákonnou výzvou: Vězeňská služba, jménem zákona, ukažte mi doklady, jste osobou, která je podezřelá, že se nevrátila z přerušením výkonu trestu a je na útěku," pokračuje ředitel Veselý v popisu událostí.

Muž se podle něj začal vymlouvat, že nic neprovedl a ať ho nechá jít, že žádné doklady stejně nemá. "Chytil jsem ho tedy za mikinu a vedl k nedaleké policejní hlídce. Tam nakonec přiznal, že je skutečně hledanou osobou, a vzdal se policistům," uzavírá ředitel Veselý a dodává, že vězně na útěku poznal i přesto, že od svého útěku výrazně zhubl.

Přerušení výkonu trestu bylo odsouzenému muži uděleno jako odměna, aby mohl navštívit svoji nemocnou družku, s níž má dvě děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…