Vězeňská služba: Vlna veder ve věznicích

21.07.2022 18:11 | Tisková zpráva

Ne ve všech věznicích dneska platí, že v nich sedí odsouzení pěkně v chládku. Toto rčení bezesporu splňuje bývalý hrad Mírov, kde je kamenné zdivo mnohde tlustší než jeden metr a působí tak jako přirozená klimatizace. Ve většině našich dalších vězeňských objektech se ale v těchto dnech také potýkáme s extrémními teplotami. Mimořádná opatření jsou proto přijímaná jak ve směru k zaměstnancům, tak k vězněným osobám a chovancům.

Vězeňská služba: Vlna veder ve věznicích
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Většina kanceláří zaměstnanců a příslušníků není klimatizovaná. V některých věznicích proto vedení povolilo úpravu pracovní doby, kdy je možné přijít do práce před začátkem klasické pracovní doby a o to dříve odejít. Jinde přistoupili ke zkrácení pracovní doby za předpokladu splnění všech uložených úkolů a pokud to povaha práce či služby dovolí. Samozřejmostí je zajištění dostatečného pitného režimu.

Také vězněné osoby a chovanci mají navýšen pitný režim včetně minerálních ochranných nápojů. V ubytovnách odsouzených, v případě zajištění odpovídajícího pořádku a kázně, jsou v případě extrémních teplot povoleny úlevy vzhledem k odívání odsouzených. Na sobě tedy mohou mít nátělníky a krátké šortky. V případě zvýšeného počtu venkovních aktivit je navyšován interval sprchování. Odsouzení, kteří pracují na venkovních pracovištích, mají povoleny pokrývky hlavy, současně mají přizpůsobenu pracovní dobu tak, aby tyto činnosti nevykonávali v době nejvyšších teplot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.