Vězeňská služba: „Zásilkovna“, nový zaměstnavatel odsouzených mužů

12.01.2024 7:05 | Tisková zpráva

Zaměstnávat odsouzené v co nejvyšším počtu, to je dnešní žádaný fenomén ve vězeňské službě, ale i nutnost, kterou vnímá početné procento odsouzených, snažících se získat správné pracovní návyky a umořit tak své dluhy, vzniklé z trestné činnosti. Nabídku zaměstnání v Zásilkovně využívá v současné době 22 odsouzených, tito odsouzení jezdí hromadně do brněnské pobočky a jsou doprovázeni pracovníkem oddělení zaměstnávání odsouzených osob.

Vězeňská služba: „Zásilkovna“, nový zaměstnavatel odsouzených mužů
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Náplň práce odsouzených mužů spočívá v přerozdělování doručeného nákladu z kamionů do pobočky, kde probíhá další třídění zásilek a balíků, a následné třídění dle poštovních směrovacích čísel. Pracovní doba je uzpůsobena dle potřeb Zásilkovny a odsouzení jezdí do práce na odpolední směnu, a to od druhé hodiny odpolední do půl jedenácté večer. Firma je schopna nabídnout také ranní směnu pro zaměstnání odsouzených, která jak věříme, bude v budoucnu naplněna. 

Věznice se aktivně snaží odsouzeným nabízet různé možnosti pracovních uplatnění a podporovat je, ve snaze aktivně řešit své pohledávky a plnohodnotně se po odchodu z výkonu trestu začlenit do společnosti a být prospěšný jak sobě, tak svým bližním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…