Vláda prodloužila mandát stávajícího člena Rady ČTÚ

26.05.2020 17:10

Vláda ČR prodloužila mandát stávajícímu členovi Rady Českého telekomunikačního úřadu Jiřímu Peterkovi.

Vláda prodloužila mandát stávajícího člena Rady ČTÚ
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Jiří Peterka byl prvně do funkce jmenován v červnu 2015. S platností od 8. června 2020 mu vláda mandát prodloužila na druhé pětileté funkční období, a to zejména s ohledem na dlouholeté zkušenosti v oblasti elektronických komunikací a znalosti evropského regulačního rámce, které pozitivně přispívají k fungování Českého telekomunikačního úřadu.

„Dosavadní spolupráce s panem radním je konstruktivní a věcná, vítám tedy dnešní rozhodnutí vlády o prodloužení jeho působení v Radě ČTÚ,“ uvedla ke jmenování předsedkyně Rady Mgr. Ing. Hana Továrková.

„Během svého druhé funkčního období bych rád pokračoval v započaté práci na elektronizaci úřadu, zachování síťové neutrality a otevřeného přístupu k Internetu, podpoře dostupnosti broadbandu i na ochraně spotřebitelů a dalších zákazníků a uživatelů,“ podotýká člen Rady RNDr. Ing. Jiří Peterka.

Pan radní Peterka se dlouhodobě věnuje problematice elektronického podpisu, je autorem knihy „Báječný svět elektronického podpisu“ a řady odborných článků na téma elektronického podepisování a elektronické identifikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou

22:04 Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou

Praktické ukázky využití v podnicích, konzultační zónu a workshopy, na kterých si zástupci firem vyz…