Vláda prodloužila mandát stávajícího člena Rady ČTÚ

26.05.2020 17:10 | Zprávy

Vláda ČR prodloužila mandát stávajícímu členovi Rady Českého telekomunikačního úřadu Jiřímu Peterkovi.

Vláda prodloužila mandát stávajícího člena Rady ČTÚ
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Jiří Peterka byl prvně do funkce jmenován v červnu 2015. S platností od 8. června 2020 mu vláda mandát prodloužila na druhé pětileté funkční období, a to zejména s ohledem na dlouholeté zkušenosti v oblasti elektronických komunikací a znalosti evropského regulačního rámce, které pozitivně přispívají k fungování Českého telekomunikačního úřadu.

„Dosavadní spolupráce s panem radním je konstruktivní a věcná, vítám tedy dnešní rozhodnutí vlády o prodloužení jeho působení v Radě ČTÚ,“ uvedla ke jmenování předsedkyně Rady Mgr. Ing. Hana Továrková.

„Během svého druhé funkčního období bych rád pokračoval v započaté práci na elektronizaci úřadu, zachování síťové neutrality a otevřeného přístupu k Internetu, podpoře dostupnosti broadbandu i na ochraně spotřebitelů a dalších zákazníků a uživatelů,“ podotýká člen Rady RNDr. Ing. Jiří Peterka.

Pan radní Peterka se dlouhodobě věnuje problematice elektronického podpisu, je autorem knihy „Báječný svět elektronického podpisu“ a řady odborných článků na téma elektronického podepisování a elektronické identifikace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Krajská výprava mladých sportovců finišuje svoji přípravu

22:04 Královéhradecký kraj: Krajská výprava mladých sportovců finišuje svoji přípravu

Výprava Královéhradeckého kraje se zúčastní 21. Olympiády dětí a mládeže České republiky (ODM), kter…