Výluka lanové dráhy Újezd – Petřín

08.10.2014 11:33

Z důvodu pravidelné revize bude od pondělí 13. 10. 2014 do pátku 24. 10. 2014 přerušen provoz lanové dráhy Újezd – Petřín. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zavede v tomto období speciální hlášení o výluce na tramvajových linkách č. 6, 9, 12, 20 a 22. Provoz lanové dráhy bude znovu obnoven v sobotu 25. 10. 2014.

Výluka lanové dráhy Újezd – Petřín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj Dopravního podniku hl. m. Prahy

Pravidelné revize lanové dráhy na Petřín probíhají vždy po ukončení letního (duben – říjen) a zimního (listopad – březen) provozu. Jako každý rok čekají lanovku revize telemetrického zařízení Radom či prohlídka elektrického pohonu. Důkladnou kontrolou a údržbou projde také veškeré strojní zařízení lanovky, osvětlení nebo vjezdová vrata.  

Dále bude provedeno defektoskopické měření brzdných lan, pravidelnou i mimořádnou kontrolou projde i tažné lano. Součástí kontroly lan bude i kontrola napínací soustavy dopínání brzdných lan.

Proběhne také řada kontrol jak na trati, tak i ve vozech. Kontrolováno bude upevnění kolejnic včetně měření kolejových rozchodů a dilatací, dále pochozí lávky a betonové desky drážního tělesa, včetně pražců. Co se týče vozů, zkontrolována bude jejich elektro výbava, nápravy, brzdy a bezpečnostní obvody. Prohlídka a oprava čeká také pneumatické součásti vozu. Vozy následně projdou zkušebními jízdami.

Společně s dalšími revizemi se uskuteční také pravidelná kontrola zabezpečovací techniky a kontrola a doplnění informačního systému. Následně pak budou pracovníci lanové dráhy Petřín proškoleni, včetně nácviku evakuace. Na závěr bude proveden generální úklid všech prostorů lanové dráhy před zimní sezónou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…