Výstava „Vojenský prostor – vstup zakázán“ bude na Univerzitě obrany Brno zahájena v pondělí

15.03.2015 19:01

V pondělí 16. března 2015 ve 14.00 hodin bude na Univerzitě obrany zahájena výstava k historii Vojenského újezdu Březina s názvem „Vojenský prostor – vstup zakázán“. Výstava bude přístupná veřejnosti ve foyer Fakulty vojenského leadershipu, Kounicova 44, do pátku 17. dubna 2015, a to v pracovní dny od 8.00 do 18.00 hodin.

Výstava „Vojenský prostor – vstup zakázán“ bude na Univerzitě obrany Brno zahájena v pondělí
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

Výstava Vojensko-historického sdružení Stříbrná a Univerzity obrany veřejnost seznámí s dosud málo známými událostmi a zajímavými skutečnostmi z historie vojenského výcvikového prostoru u Vyškova. V první části, věnované období 1934 až 1939, představuje okolnosti vzniku Výcvikového tábora u Vyškova, jeho budování a výcvik jednotek čs. armády, včetně vojenských památek, zejména cvičných pevnostních objektů. V bloku k období 1939 až 1945 dokládá období okupace, včetně vystěhování okolních obcí a rozšiřování střelnice a věnuje pozornost cvičným objektům a výcviku německých jednotek. Výstavu doplňují dobové a současné fotografie, mapy a reprodukce archivních materiálů. Nedílnou součástí expozice jsou trojrozměrné exponáty.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…