Výstava v Senátu láká na tvorbu textilních výtvarníků

11.01.2019 18:09

Tvorbu textilních výtvarníků Radky a Vlastimila Vodákových představí v Senátu výstava „Fragmenty“. Návštěvníci si mohou prohlédnout například objekty z netradičních materiálů zpracované tradiční textilní technikou. Výstava je veřejnosti přístupná od 10. ledna do 24. února 2019.

Výstava v Senátu láká na tvorbu textilních výtvarníků
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Manželé Vodákovi vytvořili desítky monumentálních a stovky menších tapisérií, prostorových objektů, hraček a didaktických předmětů určených do školských zařízení.

Výstava Fragmenty je komorním nahlédnutím do jejich dílny, kde vznikají většinou textilie větších formátů. Mezi exponáty jsou mimo jiné drátěné objekty vyrobené technikou tkaní a paličkování. Vytavovány jsou také detailně propracované textilní aplikace, hračky a didaktické předměty.

Výstava probíhá pod záštitou místopředsedy Senátu Milana Štěcha. Veřejnosti je přístupná denně od 10.00 do 16.00 hod. Vstup volný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…