Vzdělávací institut CEMI zahájil 6. ročník online studia MBA

24.02.2014 13:30

Institut CEMI využívá k výuce populárního distančního manažerského vzdělávání norský e-learningový systém Fronter.

Vzdělávací institut CEMI zahájil 6. ročník online studia MBA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Vzdělávací institut CEMI (Central European Management Institut), přední český specialista na manažerské vzdělávací programy s celoevropskou působností, zahájil v únoru již 6. ročník profesního studia v programech MBA (Master of Business Administration) a nově i obor Corporate Master of Laws (LLM). Mezi otevřenými obory jsou Management zdravotnictví, Executive MBA, nechybí ani Bezpečnostní a krizový management, Ekonomika a finanční management, Veřejná správa či Management obchodu. Institut je průkopníkem online studia MBA, které umožňuje studium odkudkoli i časově velmi vytíženým lidem. Každoročně CEMI zdárně absolvují desítky manažerů z nejrůznějších průmyslových a obchodních podniků, ale i starostů a dalších veřejných činitelů.

Studium MBA zaznamenalo v poslední době masivní zájem o distanční vzdělávání. Své o tom vědí i vedoucí pražského vzdělávacího institutu CEMI, který otevřel další online studijní programy profesního MBA studia.

„Distanční forma vzdělávání prostřednictvím online studia má velký potenciál. Příklady ze zahraničí jsou patrné a pomalu si získává příznivce i v České republice. Pro mnohé studenty je důležitá časová flexibilita a možnost studia prakticky odkudkoli. Získání MBA, neboli Master of Business Administration, se již stává dostupnější, než tomu bylo před lety. Získání tohoto titulu otevírá vrátka k práci zejména u zahraničních firem, pro které je MBA mezinárodně uznávaný certifikát,“ říká ředitel institutu CEMI Štěpán Mika.

CEMI disponuje kvalitním lektorským sborem. Vyučující mají zkušenosti z praxe a kromě toho 85 % z nich působí také v akademické sféře. Tím do výuky přinášejí teoretický i praktický manažerský pohled. Studium však není snadné, jak se mnozí domnívají. Každoročně se najdou případy studentů, kteří studium předčasně vzdají či nedokončí.

Studium MBA „na dálku“ slaví úspěch

Celé studium na CEMI je koncipováno jako dvousemestrální, s převažující online formou výuky v kombinaci s nepovinným prezenčními úvodními soustředěními studentů v moderních výukových prostorách v centru Prahy v budově City Tower. Zde se studenti seznámí s jednotlivými lektory, kteří jim představí vyučované moduly, představí jim své požadavky na úspěšné absolvování a informují je o možnostech dalších konzultací. Další studium pak již probíhá převážně online formou.

Lektoři se studenty komunikují po e-mailu či skypu a za pomoci jiných komunikačních kanálů. „Online výuka dosáhla bodu, kdy je nabízené studium přinejmenším stejně kvalitní, jako to v „kamenné“ škole. Ceny online výuky jsou navíc velmi přijatelné,“ myslí si ředitel institutu CEMI Štěpán Mika.

Informace o nabízených oborech a další potřebné náležitosti najdou zájemci na www.cemi.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…