Vzpomínání na Pavla Bobka s Českým rozhlasem České Budějovice

21.11.2013 13:05

Ve středu 20. listopadu 2013 nás zastihla smutná správa o úmrtí populárního českého zpěváka Pavla Bobka. Zemřel ve věku 76 let po dlouhém boji s vážnou nemocí. Český rozhlas České Budějovice připomene nestora české country hlavně skrz jeho nestárnoucí písničky, které získaly oblibu mnoha fanoušků. K jeho nejslavnějším hitům patří například písně Lásko, mně ubývá sil, Pojď stoupat jak dým anebo Oh Ruby, nechtěj mi lásku brát.

Vzpomínání na Pavla Bobka s Českým rozhlasem České Budějovice
Foto: Stanislav Soukup
Popisek: Pavel Bobek

„Ani když jsem začínal, nemyslel jsem si, že lidi rádi poslouchají mne, ale že mají rádi hlavně ty písničky, které zpívám,“ takhle skromně o sobě mluvil countryový gentleman Pavel Bobek.

Písničkami z alba Kruhy na Pavla Bobka zavzpomíná v sobotu 23.11. ve 13:30 redaktor Martin Schuster ve svém pořadu Kulatá muzika. Album, které uzavřelo jeho bohatou diskografii, vydal v roce 2012. Tvoří ho 13 písniček, převážně coververzí písní E. Claptona, G. Cladwella, M. Holllidaye, Ch. Cornella a dalších.

Otextovali je ostřílení V. Poštulka, R. Křesťan, M. Černý i sám Pavel Bobek. Mimochodem titulní skladba desky je posledním textem, který zpěvák v životě napsal.

Mozaiku našich rozhlasových vzpomínek na velkého písničkového vypravěče a kdysi i českého rokenrolového průkopníka Pavla Bobka rozšíří i půlhodinka Světla ramp, v níž vedle hezkých písniček bude mít svého místo i vyprávění tohoto velmi populárního českého zpěváka. Světla ramp zrekapitulují jeho úspěšnou kariéru a připomenou jeho hudební vzory. K jejich poslechu zve hudební dramaturg Jiří Kasal v neděli 24.11. v půl páté odpoledne.

Osobní vzpomínky na Pavla Bobka připojí i zpěvačka Pavlína Jíšová ve svém pořadu Folková jíška. Poslechnout si jej můžete v úterý 26. listopadu krátce po 8. hodině.

Vysílání Českého rozhlasu naladíte na jihočeské frekvenci 106,4 MHz a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko. Záznamy pořadů naleznete také v internetovém archivu na adrese budejovice.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…