ZP MV ČR: „Prokopák“ trochu jinak…opět s kladívkem v ruce!

15.09.2017 15:28

Podzimní část Nordic walking tour 2017 pokračuje 23. září 2017 v Prokopském údolí v Praze s generálním partnerem Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR.

ZP MV ČR: „Prokopák“ trochu jinak…opět s kladívkem v ruce!
Foto: zpmv.cz
Popisek: Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra - logo

Krásné babí léto strávíme podzimní vycházkou v Prokopském a Dalejském údolí v sobotu 23. září 2017. Prostor startu/cíle bude u Občerstvení U Klašků, K Dalejím 4, Praha – Hlubočepy. Pokud dopravu zvolíte MHD Praha, tak nejlépe busem 120, který jede od stanice metra Anděl, ul. Na Knížecí a vystoupíte na zastávce Hlubočepy. Autem se dá dojet až k Občerstvení U Klašků, ale místo pro parkování je dost omezené.

Registrace bude probíhat od 9:00 do 10:30 hodin a v 10:30 se bude startovat na kratší a delší trasu (6,5km a 12 km). Projdeme skoro celé Prokopské a Dalejské údolí ale opačným směrem než jsme zvyklí. Uvidíme jezírko v Dalejském údolí a jako největší zajímavost na delší trase bude návštěva lomu „Mušlovka“, kde vás čeká geologická exkurze, kterou bude průběžně provádět paní Eva Kadlecová z České geologické služby. Mušlovka je název opuštěného lomu, kde nalezneme horniny silurského stáří, které obsahují velké množství zkamenělin (hlavonožci, mlži, ramenonožci, trilobiti). Ocitneme se na dně moře, které je staré zhruba 425 mil. let a každý si na památku něco určitě odnese. Lom Mušlovka je součástí Národní přírodní památky Dalejský profil a je tak přísně chráněn. Sběr zkamenělin je možný pouze v suti, nikoliv ze stěny lomu. Můžete si vzít s sebou malé kladívko a lupu. Pokud byste se chtěli zúčastnit návštěvy lomu a exkurze a necítili byste se na ujití 10km, není problém cestu zpět z Holyně do Hlubočep absolvovat vlakem, který jezdí cca 1x za hodinu.

Tuto akci doporučujeme i rodinám s dětmi, kteří takto mohou strávit svůj volný čas skoro celodenním výletem. Občerstvení je možné u startu/cíle v Hlubočepích. Pokud akci pojmete jako celodenní výlet, doporučujeme ke kladívku přibalit ještě drobnou svačinu.
Jako na každém zastavení vás čeká instruktáž pod vedením zkušených instruktorů, půjčovna nw holí, možnost zakoupení nw holí za akční ceny, prezentace partnerů a hlavně bohatá tombola.

Těšíme se na vás!

Termín: 23.9.2017
Místo registrace: Praha, K Dalejím 4
Prostor startu/cíle: Praha, K Dalejím 4
Doprava:

vlastní – ale pozor parkovací místo u prostoru stratu/cíle je dost omezené,
MHD - nejlépe busem 120, který jede od stanice metra Anděl, ul. Na Knížecí a vystoupíte na zastávce Hlubočepy– cesta trvá cca 11 min a odjezdy busu jsou vždy v půl a v celou hodinu.
Vlakem – ze Smíchova směr Nučice a vystoupíte na zastávce Praha Hlubočepy, vlak jezdí cca 1 x za hodinu – 8.11, 9.11 h
Trasy:

krátká 6,5 km – Hlubočepy - Prokopské a Dalejské údolí – Butovické hradiště – a zpět do Hlubočep
dlouhá 12 km – Hlubočepy - Prokopské a Dalejské údolí – lom Mušlovka – geologická exkurze – a zpět do Hlubočep – možno zkrátit trasu na polovinu s tím, že cestu zpět z Holyně do Hlubočep budete absolvovat vlakem

Startovné: 50 Kč za účastníka a start, děti do 15ti let 20Kč –> V rámci startovného obdržíte drobné občerstvení na trať, pití, drobné upomínkové předměty a také registrační číslo slosovatelné v tombole!

Půjčovné NW holí: dospělá osoba 50Kč/pár, děti – ZDARMA

Registrace: 23. 9. 2017, 09:00 – 10:30h - Praha, K Dalejím 4
Informace ZDE

Různé:

účastníci startují na vlastní riziko
pořadatel si vyhrazuje právo v případě nepředvídatelných událostí udělat změny v tomto rozpisu

Časový harmonogram:
09:00 – 10:30 registrace, rozcvička, instruktáž
Průběžně ukázka techniky Nordic Walking
10:30 – skupinový START (možné individuální starty dříve/průběžně)
13:00- 13:30 – ukončení
13:30 – slosování tomboly – pro později příchozí - vylosované ceny si bude možné vyzvednout u registrace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…