ZP MV ČR: Úrazy na přechodech – stojí zdraví a peníze

05.09.2015 20:20

ZP 211 i v letošním roce podpořila dopravně-bezpečnostní akci „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, kdy v prvních dnech po prázdninách policisté dohlíželi na přecházení silnic a učili děti i dospělé zásadám správného přecházení vozovky.

ZP MV ČR: Úrazy na přechodech – stojí zdraví a peníze
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

„Úraz na přechodu stojí zdraví a následně i peníze. Akci podporujeme proto, že chceme, aby naši klienti zůstávali zdraví, aby dávali pozor na rizika, která jsou spojená nejen se vznikem nemocí, ale také úrazů,“ okomentovala přístup ZP 211 tisková mluvčí Hana Kadečková na pondělní tiskové konferenci.

V souvislosti se silniční dopravou u nás ročně zemře na dvě desítky dětí, další stovky jsou zraněny. Kadečková na tiskové konferenci vyčíslila náklady pojišťovny na léčení středně těžkého úrazu dítěte po střetu s autem na přechodu: „Sedmileté dítě utrpělo zlomeninu dolní čelisti, lebeční spodiny a žeber, mělo otřes mozku. V nemocnici se muselo podrobit vyšetřením, rentgenům a následně operaci. Čtyři dny strávilo na JIP. Mimo nemocnici se doléčovalo ještě pět měsíců. Celkové náklady zdravotní pojišťovny na tuto léčbu dosáhly 205 400 Kč. Budeme rádi, když v příštích letech nebudeme mít co vyčíslovat a k takovým úrazům přestane docházet. Prosíme rodiče, aby své děti učili zásadám správného přecházení vozovky a sami před nimi tyto zásady neporušovali,“ dodala Kadečková.

Zdraví jako vášeň!

Vaše ZP 211

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…