Zajímavosti ze zákulisí zahrady nabízí během jarních prázdnin Zoo Dvůr Králové

01.02.2015 11:02

Od 2. 2. do 15. 3. 2015 nabízí zoo návštěvníkům zdarma prohlídku s odborným průvodcem. Pro ty, kteří mají rádi kvízy a soutěže, budou na hlavní pokladně připraveny také listy pátracího kvízu.

Zajímavosti ze zákulisí zahrady nabízí během jarních prázdnin Zoo Dvůr Králové
Foto: red
Popisek: ZOO Dvůr Králové

Zajímavosti ze zákulisí zoo, netradiční představení zvířat i odpovědi na zvídavé otázky nabízí zahrada zdarma po celou dobu jarních prázdnin, tedy od 2. února do 15. března. Každou středu a pátek v 13:00 bude u hlavního vchodu pro návštěvníky k dispozici odborný průvodce zdarma. Skupinu, maximálně 25 zájemců, čeká přibližně hodinová procházka se zajímavým výkladem. V případě většího zájmu bude připraveno i více průvodců.

Pro všechny, kteří se chtějí na chvíli stát „detektivy v říši zvířat“, bude připraven napínavý pátrací závod po zoo. Pátrat, hledat zvířata a správné odpovědi si mohou zkusit celé rodiny i jednotlivci. Stačí si vzít na pokladně zoo (samozřejmě zdarma) připravené listy pátracího kvízu a podle mapy vyrazit na dobrodružnou procházku osmi tropickými pavilony. Soutěživé rodiny si mohou stanovit i časový termín na setkání v cíli závodu. Tím je galerie Pravěk očima Zdeňka Buriana, kde budou umístěny na stojanu (naproti paní pokladní) správné odpovědi a drobné dárky.

Zahrada je otevřena každý den od 9 hodin do 16 hodin, pavilony, kromě Ptačího světa, se zavírají v 18 hodin. V zoo je možné se zdržet i po 16. hodině a odejít automatickými turnikety. Do výběhů chodí dopoledne řada nových mláďat, například zebry Böhmovy, nebo telata skotu dahome. Novinky nabízejí i tropické pavilony. Ve Vodních světech bylo minulý týden umístěno šest zajímavých tlamovců čelnatých (Cyphotilapia frontosa 'Blue Zaire Moba') z jezera Tanganika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…