Zaměstnanci Skupiny ČEZ shromáždili 328 kg věcí na charitu

29.04.2018 22:26

Své šatníky, botníky ale i kuchyňské linky či „obývákové skleníky“ provětrali v minulých dnech zaměstnanci Skupiny ČEZ napříč celou republikou. V děčínském sídle ČEZ Distribuce proběhla jejich charitativní sbírka s názvem Průvan v šatníku ve čtvrtek 26. dubna, přičemž se podařilo shromáždit 328 kg šatstva, obuvi, módních doplňků a také potřeby pro domácnost.

Zaměstnanci Skupiny ČEZ shromáždili 328 kg věcí na charitu
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

S kladným ohlasem se totiž mezi energetiky setkala i výzva, že mimo výše uvedené je možné přinést i „věci“ do kuchyně, jako například porcelán, sklo, nádobí a podobně. Patnáct různě velkých naplněných krabic a jedna velká taška plná zánovních hrnců tak jistě pomůže těm, kteří ve startovacích bytech nemají věcí nazbyt. Stejně jako loňského září, najde vše své nové uplatnění u obecně prospěšné společnosti JURTA se sídlem v Nebočadech.

„Myslím, že je správné, pomáhat druhým. A že doma provětrám jen šatník a někomu tím ještě udělám radost, je ten nejlehčí způsob pomoci, jaký znám. Ráda jsem pomohla dobré věci a také jsem ráda, že poměrně zánovní věci, které již já osobně nevyužiji, budou ještě k užitku někomu jinému. Ať jim slouží co nejdéle,“ uvedla s úsměvem například Anna Příkopová z technického konzultačního místa ČEZ Distribuce v Děčíně. Obdobně hovořili všichni, co něco donesli.

Plně nezisková, nestátní a necírkevní obecně prospěšná organizace JURTA je zaměřená na poskytování moderních sociálních služeb, přičemž kromě sociálních pracovníků dále sdružuje řemeslníky obnovujících původní rozlehlou farmu v Nebočadech u Děčína a projektový tým, který veškeré aktivity zastřešuje. Lidem žijícím v ústavní či rodinné péči v Ústeckém kraji poskytuje podporu při hledání zaměstnání a přechodu do samostatného bydlení. Zároveň je i partnerem velkým ústavům v procesu jejich transformace. Rovněž je zaměřená na veřejně prospěšnou činnost. 

Klienti, kteří do JURTY přicházejí, aby se naučili bydlet samostatně v takzvaných startovacích bytech, mají na rozdíl od ostatních jen základní věci a tudíž své šatníky a botníky většinou prázdné. „Co se nebude hodit jim, pak najde uplatnění v rámci našich akcí, případně tím pro změnu my pomůžeme dalším organizacím či ústavům zaměřeným rovněž na poskytování sociálních služeb. Všem zaměstnancům Skupiny ČEZ, kteří nám nyní opět pomohli, tudíž moc děkujeme. Zvláště nás nyní potěšilo, že na naše klienty pamatovali i potřebami pro domácnost,“ kvitovala Zuzana Thürlová, vedoucí sociálních služeb JURTA, o. p. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…