Zástupci CzechInvestu se vypravili v rámci technologické mise do Koreje

28.09.2016 9:46

V týdnu od 19. do 23. září 2016 zavítala delegace českých výzkumníků a zástupců firem pod vedením agentury CzechInvest do Korejské republiky.

Zástupci CzechInvestu se vypravili v rámci technologické mise do Koreje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Technologická mise navázala na akční plán podepsaný v únoru 2015 premiérem České republiky Bohuslavem Sobotkou a prezidentkou Korejské republiky Pak Kun-Hye. Dvouletý pakt mezi oběma zeměmi zaručuje spolupráci v oblastech vědy a výzkumu.

Akce měla za cíl podpořit rozvoj spolupráce v oblastech optiky a laserových systémů. České firmy a instituce v Koreji představily progresivní technologie a výzkumný potenciál České republiky. Nabízeny byly například možnosti vývoje vysoce výkonných laserových systémů, optomechanické komponenty pro laserové sestavy či úpravy optických materiálů.

Zástupci českých společností a Technologické agentury ČR se během týdne setkali s představiteli společnosti LG a dalších globálních leaderů ve výrobě elektrotechniky, displejů a optických komponent, jako je například EO Technics a  Haesung Optics. Program byl zakončen návštěvou výzkumných institucí v korejském městě Gwangju, kde je soustředěn výzkum fotoniky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…