Zástupci automobilek předstoupí před výbor vyšetřující manipulace s emisními testy

13.07.2016 9:40

Ve středu a ve čtvrtek bude zahájena druhá fáze vyšetřování výboru, který se zaměřuje na manipulace s emisními testy: Po slyšeních s odborníky přicházejí na řadu sami výrobci. Před poslance předstoupí mimo jiné zástupci automobilek Renault, Volkswagen a Mitsubishi. S předsedkyní výboru, belgickou sociální demokratkou Kathleen Van Bremptovou, povedeme také prostřednictvím Facebook Live diskuzi o dosavadních výsledcích šetření. Připojte se ve čtvrtek 14. července od 14:00.

Zástupci automobilek předstoupí před výbor vyšetřující manipulace s emisními testy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský parlament

Ve středu 13. července od devíti hodin ráno začlo slyšení výboru se zástupci evropských automobilek Renault Group a Volkswagen Group. Následující den předstoupí zástupce Mitsubishi Motors Corporation a také představitel Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Virtuální schůzka s předsedkyní výboru

Po jednání výboru bude jeho předsedkyně Kathleen Van Brempt odpovídat na otázky na Facebooku. Tato virtuální schůzka začíná ve čtvrtek od 14:00 na Facebook live

Prošetřit možná selhání

Když byl v prosinci minulého roku výbor známy pod zkratkou EMIS zřízen, vytyčil si za svůj úkol prošetřit údajná porušení unijních právních předpisů v souvislosti s měřením emisí v automobilovém průmyslu, jakož i údajná selhání členských států EU a Evropské komise v prosazování unijních pravidel.

Poslanci proto chtějí podrobit svým otázkám i bývalé komisaře. Stavros Dimas, který byl komisařem pro životní prostředí v letech 2004–2010, předstoupí ve čtvrtek. Jeho bývalý kolega Günter Verheugen, jež byl ve stejné době komisařem pro průmysl a podnikání, přislíbil účast na některé z příštích schůzí výboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne