Zdravé fórum: Jakoukoliv snahu o diskusi s panem Hořejším ukončujeme

03.05.2021 15:38

Trestní oznámení na Václava Hořejšího

Zdravé fórum: Jakoukoliv snahu o diskusi s panem Hořejším ukončujeme
Foto: Zdravé fórum
Popisek: Zdravé fórum - Občanská platforma pro obnovení normálního života

Zdravé fórum a další osoby podaly trestní oznámení na Václava Hořejšího v souvislosti s uveřejněním lživých a pomlouvačných výroků v článku „Využijeme koronavirovou krizi k nápravě klíčových státních institucí?“.

Anketa

Považujete činnost konspiratori.sk, nebo spolku NELEŽ za korektní?

2%
96%
2%
hlasovalo: 3422 lidí

Připravujeme i další právní kroky související s tím, že pan Hořejší veřejně obvinil řadu odborníků, umělců a právníků ze smrti desítek tisíc lidí.

Naše platforma opakovaně nabízela diskusi v otázkách koronavirové krize. Ačkoliv nám odpovědí bylo jen osočování bez jakýchkoliv odborných argumentů či důkazů, pokračovali jsme. Jsme totiž přesvědčeni, že pouze výměna různých odborných názorů může vést k řešení současné krize. Dialog jsme žádali i proto, že jsme přesvědčeni, že přístup lidí kolem vlády byl a je z vědeckého hlediska velice omezený, protože zkoumá pouze teoretické přínosy epidemiologických opatření, nikoliv však jejich reálné dopady – pozitivní či negativní (což naši odborníci činí). To do jisté míry potvrzují i nedávná rozhodn utí Nejvyššího správního soudu.

Víme, že nálepkování, urážky apod. jsou nástrojem manipulace a dezinformace, nikoliv vědecké diskuse či alespoň kritiky. Přesto jsme trpělivě zkoušeli tento přístup druhé strany nevnímat. Protože nám jde skutečně o zdraví, životy a štěstí této společnosti.

V. Hořejší svým veřejným obviněním překročil veškeré meze vědeckosti i slušnosti. Hrubě urazil a poškodil obrovskou skupinu čestných odborníků, kteří se dennodenně snaží pomáhat ostatním a hledat správné řešení formou diskuse a otevřenosti vůči názorům druhých. Napadl odborníky, kteří svou práci ve prospěch zvládnutí současné epidemie provádějí bezúplatně, nikoliv z peněz výrobců testů PCR apod. Nesedí jen v laboratořích nebo u počítače.

Veškerou svou volnou energii věnujeme hledání objektivních informací a správného řešení. Řadu návrhů jsme již předložili veřejnosti, soudům, opozici i vládě. Ačkoliv nemáme čas věnovat se drobným podpásovým úderům, v tomto případě jsme nuceni veřejně chránit hodnoty, za nimiž si stojíme a jimiž jsou rozum, svoboda a odpovědnost. A postavit se za ty, kdo nás podporují a kdo pro nás všechny zcela nezištně pracují.

Vždy jsme se snažili dát přednost komunikaci. Tímto však jakoukoliv snahu o diskusi s panem Hořejším ukončujeme.

Vedle trestního oznámení vyzýváme pana Hořejšího rovněž ke zveřejnění omluvy a zaplacení symbolické části náhrady nemajetkové újmy ve výši 200.000 Kč. V případě, že tak neučiní, se těchto nároků budeme domáhat, tentokrát v plné výši, soudní cestou.

Tímto veřejně prohlašujeme, že veškeré finanční prostředky, které Zdravé fórum získá ve shora uvedené věci, věnujeme jako dar na podporu péče o psychicky strádající děti. Jsme přesvědčeni, že kvůli opatřením, existujícím v České republice již déle než rok, je to jedna z mnoha oblastí, která si takovou podporu zaslouží.

JUDr. Tomáš Nielsen
Zdravé fórum, z. s. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…