Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra: Léčba nemoci Covid-19 bude lékařům plně uhrazena

20.03.2020 9:15

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) chce ujistit lékaře a zdravotnická zařízení, že jim uhradí veškerou zdravotní péči, spojenou s vyšetřením i léčbou infekce koronaviru jejích klientů.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra: Léčba nemoci Covid-19 bude lékařům plně uhrazena
Foto: zpmv.cz
Popisek: Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra - logo

„Chceme ujistit lékaře, že jejich péči o klienty pojišťovny, související s léčbou onemocnění Covid-19, uhradíme. Soustavně pracujeme na postupech, jak péči, která nebyla dosud zařazena v úhradách, vykazovat,“ uvedl generální ředitel ZP MV ČR David Kostka.

Zálohy nebudou sníženy

Do doby, než se uklidní situace a bude prostor pro analýzu dopadu nastalé situace na ekonomiku poskytovatelů zdravotních služeb, ZP MV ČR garantuje, že ani při dramatickém poklesu produkce nepřistoupí ke snížení sjednané předběžné měsíční úhrady – zálohové platby.

„Můžeme ujistit, že v individuálních případech jsme připraveni i k navýšení zálohových plateb, a to zejména u těch poskytovatelů, kteří čelí zvýšeným nákladům v souvislosti s COVID-19,“ ubezpečuje David Kostka.

Vyšetření na dálku bude uhrazeno

Ve chvíli, kdy není možné nebo vhodné vyšetřit pacienta standardním fyzickým kontaktem z důvodu epidemiologického rizika, ZP MV ČR umožňuje komunikaci lékařů s pacienty na dálku formou e-mailu, telefonickou formou, videohovorem či prostřednictvím skype, a tuto komunikaci uhradí jako příslušné cílené klinické vyšetření.

Platba smluvním i nesmluvním laboratořím

Co se týče laboratorních vyšetření, ZP MV ČR bude akceptovat vykázání vyšetření biologického materiálu u svých pojištěnců z indikace lékaře, resp. hygienika, u smluvních i nesmluvních laboratoří, pokud splňují předepsané náležitosti a budou součástí garantované sítě ze strany MZ ČR. S účinností od 16. 3. 2020 je možné, na základě vydání cenového předpisu ve Věstníku MZ ČR, hradit i nesmluvím laboratořím shodně se smluvními laboratořemi.

Všechny operativní informace uveřejňujeme na našem webu v sekci Lékaři ZDE. Zprávy průběžně doplňujeme.

I v této mimořádné situaci, kdy jsou klientská pracoviště pojišťovny uzavřena, ZP MV ČR zajišťuje klientům, lékařům, zdravotnickým zařízením a dalším partnerům plnohodnotný servis. Mohou využívat tyto formy komunikace:

e-mail: info@zpmvcr.cz
elektronická podatelna: posta@zpmvcr.cz
infolinka: 844 211 211
e-komunikace: eforms.zpmvcr.cz
pošta: ZP MV ČR, P. O. BOX 95, 772 00 Olomouc 2
sběrné boxy
nonstop asistenční služba Lékař na telefonu: +420 283 002 772

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …