Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje uvedla do provozu 24 nových sanitních vozidel

10.12.2015 16:46

Sanitní vozidla hrazená z prostředků kraje a Evropské unie budou postupně do konce roku 2015 přidělena na výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje (ZZS ÚK) Velký Šenov/Rumburk, Děčín, Ústí nad Labem, Litoměřice, Lovosice, Roudnice nad Labem, Teplice, Most, Litvínov, Louny, Žatec, Podbořany, Chomutov, Jirkov, Kadaň a Vejprty. Po konečném zařazení bude ZZS ÚK disponovat celkově 105 sanitními vozidly, z toho bude deset záložních pro mimořádné situace a pět speciálních pro infekční či krizové případy.

Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje uvedla do provozu 24 nových sanitních vozidel
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Čtyřiadvacet nových sanitních vozů uvedla do provozu za přítomnosti 1. náměstka hejtmana Stanislava Rybáka Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, p.o. v areálu svého sídla v Ústí nad Labem. Vedle zástupců kraje nemohl na slavnostním aktu chybět ani ředitel ZZS ÚK Ilja Deyl. Jak řekl, objemově se jedná o největší jednorázový nákup od roku 2004, kdy došlo ke vzniku příspěvkové organizace zřízené Ústeckým krajem jako součást systému ochrany zdraví obyvatelstva. „A právě ke zkvalitnění péče zdravotnických služeb budou sloužit tato nová sanitní vozidla,“ dodal ředitel Deyl s přáním, aby se nejen těmto novým vozům vyhýbaly dopravní nehody. 

Poděkování patří především všem, kteří se na získání nových sanitek podíleli,“ uvedl svá slova náměstek Stanislav Rybák a popřál zaměstnancům ZZS ÚK hodně štěstí v jejich práci i krásné nadcházející vánoční svátky.

Sanitní vozidla VW Transporter T5 umožní svým vybavením nejen lepší poskytnutí zdravotnických služeb, ale díky instalované výpočetní technice také zpracování zdravotnické dokumentace mezi ZZS ÚK a zdravotnickými zařízeními. Celkové náklady vozidel představují 49,5 milionu korun, spolu se zdravotnickým vybavením a zmíněnou technikou dosáhly náklady celého projektu výše 84 milionů korun. Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného operačního programu. EU poskytla dotaci ve výši 68 milionů korun, 16 milionů korun hradil Ústecký kraj z vlastních zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…