Ze zaměstnanců elektráren tekla krev, ale jen po píchnutí do prstu

28.05.2015 12:12

Dny zdraví mají za sebou zaměstnanci Skupiny ČEZ z elektráren Tušimice, Prunéřov a Počerady. Mohli se totiž podrobit odbornému vyšetření pigmentových skvrn dermatoskopem či neinvazivnímu vyšetření cév, kdy se současně měří krevní tlak na všech čtyřech končetinách najednou. Rovněž získali informace o své výši krevního cukru, cholesterolu a triglyceridů v těle, a to po odběru pouhé kapky krve. Čekala na ně i speciální masáž šíje.

Ze zaměstnanců elektráren tekla krev, ale jen po píchnutí do prstu
Foto: cez.cz
Popisek: Alice Podymáková, laborantka z chemické laboratoře Elektrárny Počerady, během neinvazivního vyšetření cév, kdy se současně měří krevní tlak na všech čtyřech končetinách najednou. Vyšetření provádí zdravotní sestra Lucie Brožová z pražské Kliniky Santé.

„Dny zdraví pořádáme pro zaměstnance různých firem a společností, už pět let a konkrétně pro Skupinu ČEZ druhým rokem. Zatímco vloni jsme se zaměřili jen na administrativní pracovníky v Plzni a Ostravě, letos jsme se rozjeli i za těmi v elektrárenských provozech. Je přitom jedno, u jaké zdravotní pojišťovny jsou zájemci evidováni. Musí se jen zavčasu na vyšetření přihlásit, aby zbytečně neztráceli čas, neboť každé vyšetření nějakou dobu trvá. Denně jsme přitom schopni uspokojit maximálně třicet lidí, které zajímá jejich současný zdravotní stav. Bohužel zhruba třetina lidí se vždy dozví, že nějaký ten problém má. My jim pak poradíme, jakého odborného lékaře by měli navštívit a hlavně jim doporučíme návštěvu jejich obvodního lékaře, který je právě na další odborná vyšetření pošle,“ říká Ladislav Wagner, vedoucí oddělení zdravotních programů Odborové zdravotní pojišťovny.

Jaroslav Novotný, technolog elektro Elektrárny Tušimice, během vyšetření na celkový cholesterol, triglyceridy a glykémii. Kapku krve mu odebírá zdravotní sestra Lucie Vaníčková z pražské Kliniky Santé.

Píchnout do prstu (a pak s napětím očekával, jak na tom je) se nechal například i Jaroslav Novotný, technolog elektro Elektrárny Tušimice. „Samozřejmě, že mne zajímá moje zdraví. Použiju-li paralelní srovnání, když už se starám o technologické zařízení v hodnotě miliard korun, tak bych se měl postarat i sám o sebe, tedy rovněž o jakousi svou údržbu. Navíc mne čeká klasická pravidelná lékařská prohlídka, takže jsem i zvědavý, do jaké míry se budou výsledky vyšetření shodovat či rozcházet.“ Obdobně hovořila i Alice Podymáková, laborantka z chemické laboratoře Elektrárny Počerady: „Jak jsme na tom s vlastním zdravím, by snad mělo zajímat každého. Proto jsme se chtěla i já přesvědčit, zda jsem či ne v pohodě. Všechny měřené hodnoty mám v pořádku, takže mohu být i nadále v klidu.“

„Považujeme za slušnost, že dbáme na zdraví našich zaměstnanců, jimž poskytujeme nadstandardní zdravotní péči. Dny zdraví jsou proto preventivní akcí, díky níž každý může v poměrně krátké době zjistit svůj aktuální zdravotní stav,“ dodává k tomu Veronika Hořejší, specialistka Lidských zdrojů Skupiny ČEZ. Podle ní proběhne další „energetický“ Den zdraví hned v červnu v pražské centrále Skupiny ČEZ. V listopadu pak Odborová zdravotní pojišťovna s týmem specialistů zavítá do Elektrárny Mělník a sídelních měst distribuce a obnovitelných zdrojů, tedy Děčína a Hradce Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…