Ženy z azylového domu se těšily z luxusních růží

06.06.2017 11:07

Pražský rozvozce květin Rosario dělal radost v azylovém domě pro matky s dětmi. Ženám věnoval čerstvé růže. Ty pomáhaly hned dvakrát – vázali je totiž v dílně, která zaměstnává lidi s epilepsií, pro které je běžné zaměstnání často nedosažitelné.

Ženy z azylového domu se těšily z luxusních růží
Foto: Rosario
Popisek: Ženy z azylového domu se těšily z luxusních růží.

CEO Rosaria David Zábrž se setkal s ženami z azylového domu, kterým rozdal luxusní růže Red Naomi. Ženy, které se do azylového domu dostanou, jsou v krizové situaci. Konkrétně Otevřené srdce pomáhá matkám s dětmi, které nemohou najít bydlení, nebo si prošly domácím násilím. Často žijí ze dne na den a na radosti jim nezbývají finance. Azylový dům, jehož zřizovatelem je nezisková organizace Otevřené srdce o.p.s., funguje od listopadu 2002 a díky celkové kapacitě 56 lůžek pomohl již stovkám žen v tísni.

„Chtěli jsme je potěšit, a květiny vykouzlí úsměv na tváři každé ženě, uvádí CEO Rosaria David Zábrž.

Ženy z azylových domů si váží jakékoliv podpory. Většinou jde o materiální pomoc nebo finance, které pokryjí jen výdaje na základní lidské potřeby. „Žiju jen z mateřské dovolené. I když mi v azylovém domě pomáhají, zvládnu zaplatit jen to nejnutnější. Radost mi tak dělají jen děti, na nic víc mi peníze nezbydou. Když jsem dostala růže, moc mě potěšily. Vlastně to byla asi úplně první kytice, kterou mi kdy někdo dal,“ říká maminka dvou malých dětí, jejíž identitu z pochopitelných důvodů není možné zveřejnit.

Matky s dětmi, které do azylového domu přicházejí, bývají na všechno samy. Nejenom, že nemají nikoho, kdo by jim pomohl, ale často to jsou ženy, které přítel nebo manžel navíc týral. „Než uvěří, že nám na nich opravdu záleží a jejich osud nám není lhostejný, často to trvá i delší dobu. Tyto ženy nebývají zvyklé, že o ně má někdo upřímný zájem a chce jim pomoci. Často se však stává, že nás bývalé klientky kontaktují a sdělují, jak žijí, nebo žádají o radu. Vždy nás velmi potěší, že se jim povedlo vrátit se do plnohodnotného života,“ říká ředitelka azylového domu Otevřené srdce Michaela Nováková a dodává: „To, že dostaly od Rosaria květiny, je jen může utvrdit v tom, že se o ně někdo zajímá, což je pro ně v těchto těžkých chvílích velmi důležité.“

O společnosti Rosario

Rosario je jedním z největších hráčů na trhu rozvozu květin, jež patří do portfolia startupové seznamky Busyman. Kromě růží nabízí také originální dárky jak pro dámy, tak pro pány. Skvělou službou je také systém upomínek na významné dny a možnost objednávky kytice měsíce dopředu.

Rosario navíc podporuje místní firmy. Kytice pro něj váže květinová dílna, která zaměstnává lidi s epilepsií, rozvoz po Praze pak zajišťuje česká kurýrní služba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…