Změna jízdních řádů vlaků počítá i s navýšením spojů v osmi oblastech

07.12.2014 19:01

Cestující na železnici čekají změny v jízdních řádech.

Změna jízdních řádů vlaků počítá i s navýšením spojů v osmi oblastech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak Regiojet

„Začnou platit od 14. prosince 2014 do 15. prosince 2015. V osmi vybraných oblastech posílíme spoje a otevřeme novou železniční zastávku Chýně – jih,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Nejvýznamnější změny v železničním jízdním řádu na období 2014/2015 se týkají navýšení rozsahu železniční dopravy především v ranní a večerní špičce v úseku Čelákovice – Praha, Milovice – Praha, Všetaty – Mělník,  Kralupy nad Vltavou – Velvary, Beroun – Březnice, Pardubice - Záboří nad Labem až do Kolína, prodloužení ranního spěšného vlaku v úseku Kladno-Ostrovec – Praha až z Kladna-Dubí a navýšení spojů se bude týkat úseku Zbraslavice – Zruč nad Sázavou.

Významná změna regionální železniční dopravy se týká také tratí 122 a 173, na kterých bylo k 1. září 2014 zprovozněno pět nových zastávek (v Hostivici, Chýni, Rudné a Jinočanech), 14. prosince přibyde šestá Chýně-jih. Na základě prodloužení pravidelného provozu vlaků v úseku Praha-Smíchov – Hostivice až do Rudné u Prahy, dochází k propojení dvou zmíněných tratí.

Některé vlakové spoje budou z důvodů rekonstrukcí nahrazeny autobusy, například v úseku Zdice – Beroun a v úseku Mělník – Mšeno. Pro bližší informace ohledně náhradní autobusové dopravy sledujte stránky Českých drah: http://www.cd.cz/omezeniprovozu/default.php, kde pro příslušnou trať naleznete i jízdní řád náhradní autobusové dopravy.

Na železniční trati Rakovník – Čistá – Kralovice dojde od 14. prosince k redukci nevyužívaných vlakových spojů v okrajových časech dne, naproti tomu dojde k začlenění autobusových spojů ve stejném úseku do Středočeské integrované dopravy. Cestující tak budou moci využít jízdních výhod nově také na lince 310880 dopravce LEXTRANS BUS s.r.o. Zlepší se zde proložení vlakových a autobusových spojů a bude zajištěno mezikrajské autobusové dopravní spojení linkou 310970 dopravce ANEXIA s.r.o. mezi Čistou a Karlovicemi.

„Pro případné zasílání připomínek či námětů k železničnímu jízdnímu řádu jsme zřídili speciální e-mailovou adresu: jr-vlaky@kr-s.cz. Lidé sem mohou zasílat své připomínky, které zahrneme do přípravy nového jízdního řádu pro rok 2016,“ uvedl hejtman Miloš Petera. Připomínky cestujících by měly obsahovat údaje o konkrétní trati, čísla spoje, času odjezdu a příjezdu, účelu cesty a den, ke kterému je připomínka vztahována. Připomínky nebudou vyřizovány jako stížnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…