V Sýrii, kde je nyní mise OSN, operuje i česká armáda

19.04.2012 17:33

Na zabezpečení mezinárodních pozorovatelů v Sýrii se podílí také česká armáda. Informují o tom libanonská média. Právě do Bejrútu totiž letouny české armády dopravily část vybavení pro misi OSN. Ta má v Sýrii dohlížet na příměří, které začalo platit přesně před týdnem.

V Sýrii, kde je nyní mise OSN, operuje i  česká armáda
Foto: Theatlantic.com
Popisek: Homs v Sýrii

Tři české letouny dopravily do Bejrútu devět terénních aut. Další vozidlo zajistila Itálie. Informuje o tom libanonský tisk, podle kterého je právě Bejrút důležitou spojnicí pro zásobování pozorovatelů v Sýrii.  Mezi vládou v Damašku a OSN se mezitím vyostřil spor o vrtulníky. Světová organizace chce mít v Sýrii své vlastní. Šéf OSN Pan Ki-mun už o jejich poskytnutí požádal Evropskou unii.  Syrský ministr zahraničí Valíd Muallim ale prohlásil, že v případě potřeby je pozorovatelům zajistí syrská armáda. 


Příměří se mezitím dál hroutí. Armáda útočí i v řadě civilních oblastí. Vláda zase hlásí desítky povstaleckých útoků, včetně vražd vojáků a vládních činitelů v jejich domovech. 


{relatedarticles title="Psali jsme:" tag="Sýrie" count=&

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

9:14 Český pozorovatel na volbách v Kazachstánu: Některé věci jim můžeme jen tiše závidět

Kazachstán je země, kam mnoho Čechů za rok nemíří. Přesto je zemí, která podobně jako ty, o kterých …