„Ráno jsem ten virus vysra*a a už jsem dobrá," odzbrojila nakažená babička lékaře a odjela na kole pro vnoučata

27.10.2020 20:10

ParlamentníListy.cz byly v úterý informovány jedním z libereckých lékařů o vcelku úsměvném incidentu, k němuž během dne došlo. V hlavní roli téhle situační komedie se ocitl praktik a jeho sousedka z druhého konce vesnice.

„Ráno jsem ten virus vysra*a a už jsem dobrá," odzbrojila nakažená babička lékaře a odjela na kole pro vnoučata
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letné bylo zřízeno volební místo pro občany s pozitivními testy na Covid 19

Anketa

Myslíte či víte, že jste prodělali covid-19?

50%
hlasovalo: 8870 lidí
„U nás na vsi, kde žije jen pár stovek lidí, má koronavirus několik obyvatel, všichni to o sobě vědí. Ti, kteří jsou zdraví, neustále stojí za okny a sledují, zdali ti, kteří onemocněli covidem, dodržují pravidla karantény. A když ne, tak hned volají, nejčastěji mě,“ sdělil dotyčný zdravotník ParlamentnímListům.cz.

„To se stalo ostatně taky dnes, kdy mi jeden soused volal, abych šel zkontrolovat paní XY, která lítá po dvorku, tak jsem tam vyšel,“ uvedl dotyčný lékař. Vitální osmdesátnice prý covid má, ale neprojevují se u ní žádné výrazné příznaky. Měla pouze zvýšenou teplotu a nyní má dodržet zhruba dvoutýdenní karanténu.

„Přišel jsem, zazvonil na zvonek, ona byla oblečená. Říkal jsem jí, ať je opatrná, nezatěžuje se a zůstane doma. Jenomže ona odpověděla, že ráno ten virus odešel se stolicí, že jí nic není, že jede pro vnoučata, že kdyby něco, ozve se mi. Dořekla, sedla na kolo a odjela, co jsem mohl dělat, přece ji neudám,“ doplnil lékař s tím, že tento příběh sice vyznívá humorně, ale že celková situace k smíchu není.

Na Liberecku je to hodně tenký led ve všech směrech, brzy ten stav dojde taky do velkých fakultních nemocnic, a to prý může znamenat závažný problém. Dodejme, že podle aktuálních čísel bylo za úterý prozatím 9 tisíc potvrzených testů, což značí další rekord v počtu nakažených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…