Komora v čele s Kubkem kritizuje Hegerovy reformy. Hrozí další akcí

26.05.2011 15:58

Lékařská komora se ostře staví proti zdravotnickým reformám ministra Leoše Hegera. Prezident komory Milan Kubek v rozhovoru pro Aktuálně.cz uvedl, že nevylučuje ani spuštění další nátlakové akce.

Komora v čele s Kubkem kritizuje Hegerovy reformy. Hrozí další akcí

Lékaři kritizují chaos, který převládá při schvalování zákonů. Nelíbí se jim také nedostatečná komunikace vlády, která v mnohdy nebere v potaz odborné připomínky komory.

Společná sebeobrana proti nebezpečným krokům ministra

Prohlášení 'Sebeobrana lékařů', které komora organizuje, má poukázat na problematické kroky Hegerovy reformy. ''Vytipovali jsme body, které jsou z našeho pohledu nejvíce nebezpečné a chceme jejich přijetí zabránit. Pokud budeme postupovat společně, tak máme větší šanci," uvedl pro Aktuálně.cz Kubek.

Společná akce

Lékaři se spojili i s odbory. Komora se spojila s Lékařský odborový klubem, Mladými lékaři i se skupiny specialistů. Reformy jsou nespravedlivé a špatné, posilují moc pojišťoven na úkor lékařů a pacientů, tvrdí zdravotnická veřejnost.

"Se znepokojením sledujeme chaotické počínání ministerstva zdravotnictví při tvorbě reformy. Nepodpoříme žádné legislativní změny posilující pojišťovny, odmítáme snahy o řízenou péči - je to motivováno pouhou snahou ušetřit peníze na úkor pacientů, vláda nemá odvahu řešit cesty, kudy peníze skutečně utíkají, například lékovou politiku," uvedl dále Kubek.

Čtěte také:
Zdravotnictví nemůže žít ve falešném světě, upozorňuje Heger  
K9 jednala šest hodin. Véčka ale na Hegerovy návrhy nekývla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…