Rath kritizuje reformu: Kalousek chce, aby umíralo víc lidí

20.07.2011 21:54

Stínový ministr zdravotnictví za ČSSD David Rath zkritizoval prodloužení doby dojezdu záchranné služby k pacientům z 15 na 20 minut. Důvod vidí v tom, že vláda chce, aby víc pacientů zemřelo.

Rath kritizuje reformu: Kalousek chce, aby umíralo víc lidí

U Davida Ratha ostrá slova už asi nikoho nepřekvapí. A samozřejmě ani to, že podle něj dělá vláda všechno špatně a snaží se bezúčelně škrtat na úkor občanů.

„Jediným logickým závěrem je, že někdo předpokládá, že za těch pět minut než stačí záchranná služba dojet na místo, zemře více pacientů, a tudíž zdravotní systém ušetří," píše na svém blogu. A to se prý hodí ministru financí Miroslavu Kalouskovi, který prosazuje co největší šetření za účelem snižování schodku státního rozpočtu.

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) svůj návrh obhajuje tím, že nyní není možné limit dodržet u milionu obyvatel. Tvrdí ale, že tam, kde to bude možné, bude záchranka dál jezdit dřív.

Znárodňování podle Ratha

David Rath dále kritizuje, že v novém zákoně stojí, že záchranná služba bude poskytována pouze jedním provozovatelem. Tím bude příspěvková organizace zřízená krajem. Rath to označil za první znárodňovací návrh této vlády. Přestože soukromé nemocnice kritizuje, soukromé provozovatele záchranné služby ne.

Rathovi v návrhu také chybí řešení financování záchranných služeb. „Čili v podstatě shrnuto a podtrženo, je tento návrh úplně k ničemu," shrnul.

Čtěte více:

  • Rath: Julínkova bomba 
  • Rath dělá propagandu v duchu Stalina, píše Reflex 
  • Zdravotní reforma je paskvil, čílí se Škromach. I Klaus to řekl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…