Prezidentský kandidát Zeman v nemocnici. Zas ten prokletý palec

13.02.2012 21:16

Jezevec z Vysočiny a expremiér Miloš Zeman byl dnes hospitalizován. Dlouhou dobu jej trápil palec u nohy, který si zlomil zhruba před rokem. Nyní mu ho chirurgové budou dávat do pořádku, aby byl fit na předvolební kampaň. S největší pravděpodobností totiž bude kandidovat v prezidentských volbách v příštím roce.

Prezidentský kandidát Zeman v nemocnici. Zas ten prokletý palec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Bývalý premiér Miloš Zeman je v nemocnici. Dnes byl přijat na Ortopedickou kliniku Nemocnice Na Bulovce. ParlamentnímListům.cz to právě sdělil předseda krajské organizace Strany práv občanů -  Zemanovci (SPOZ) v Praze Miroslav Šlouf. Čestný předseda SPOZ Zeman se tam podrobí operaci palce u nohy, který ho dlouho trápil.

Nechtěl, ale strana ho přesvědčila

„Podrobí se drobnějšímu chirurgickému zákroku na palci u nohy. Nechtěl, opravdu nechtěl. Pořád opakoval, že to není tak špatné, a že chodí dobře. Nicméně ve straně jsme všichni názoru, že by měl být do prezidentské volební kampaně fit, protože bude muset často chodit nejen za voličkami, ale i za voliči,“ sdělil Miroslav Šlouf. Následná rekonvalescence prý potrvá několik dní.

Zeman podle Šloufa již přislíbil, že v prezidentských volbách bude kandidovat. Dle nového zákona o přímé volbě prezidenta, který minulý týden schválil senát a nyní čeká na podpis prezidenta Václava Klause, totiž bude splněn jeho hlavní požadavek. Vždy totiž svou kandidaturu podmiňoval přímou volbou. Nyní ještě bude třeba pro něj sehnat padesát tisíc sympatizantů. Nicméně SPOZ loni v petiční kampani pro přímou volbu prezidenta, starostů, primátorů a hejtmanů sebrala přes sto tisíc podpisů.



Palec ho bolel pořád

Zeman si zlomil palec u levé nohy na své chalupě na Vysočině na začátku loňského března. Kvůli tomu tehdy nedorazil na tiskovku SPOZ a na konferenci do Mnichova, kam ho pozval bývalý sovětský prezident Michail Gorbačov, chodil o berlích. Právě tam si stále stěžoval na bolest a menší problémy s palcem stále přetrvávaly.

Na mnichovské konferenci tehdy sdělil ParlamentnímListům.cz, že na pražském Hradě by v případě, že nebude sám kandidovat, nejraději viděl Jana Fischera. „Velmi dobře jsem s Honzou Fischerem vycházel. Samozřejmě, nikoli jen proto, že to byl dobrý premiér úřednické vlády, ale i proto, že to byl vynikající statistik. Nicméně i on prohlásil, že bude kandidovat jen v případě přímé volby,“ řekl Zeman s tím, že ostatní zmiňovaní kandidáti nepatří do jeho krevní skupiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…