Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

01.05.2024 7:37 | Tisková zpráva

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úterý 30. dubna pak započne bloková očista, která bude postupně, až do začátku června prováděna ve všech částech města. Radnice žádá řidiče, aby respektovali přenosné dopravní značení a zaparkovanými auty neznemožňovali kvalitní provedení úklidu.

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Tak zvaná „bloková očista“ města bude zahájena 30. dubna na sídlištích Trávníky a Rybníky a pracovníci TS se při ní za použití techniky i ručního čistění zaměří na úklid parkovišť, ale i na vyčistění kanálových vpustí. „Obyvatelé budou o blokovém čistění jednotlivých ulic informováni přenosným dopravním značením, které nainstalujeme vždy sedm dní před zahájením úklidu,“ uvedl místostarosta Petr Kudlík (ANO 2011).

„Žádáme obyvatele o spolupráci a dodržování dopravního značení. Kromě samotné očisty totiž budou naši pracovníci na prázdných parkovacích plochách po jejich úklidu provádět i obnovu vodorovného dopravního značení,“ uvedl ředitel TSVS Josef Stejskal a dodal, že v loňském roce provázely blokové čistění problémy způsobené nedisciplinovaností řidičů, kteří nerespektovali značky a komplikovali či přímo znemožňovali strojní i ruční úklid.

Potvrzují to i informace od ředitele městské policie Patrika Peciny: „V loňském roce strážníci zdokumentovali během blokového čistění 232 přestupků. Více než polovinu přestupků vyřešili pokutou, zbytek byl oznámen odboru správních agend městského úřadu. Na místě mohou strážníci za tento přestupek uložit pokutu až 1500 korun, ve správním řízení pak hrozí postih od 2000 do 5000 korun,“ upozornil Pecina.

„Záleží na nás samotných, jak disciplinovaní budeme a v jaké kvalitě umožníme Technickým službám blokovou očistu provést,“ uzavřel místostarosta Kudlík.

BLOKOVÉ ČIŠTĚNÍ SÍDLIŠŤ:

Rybníky, Trávníky 30. 4.- 14. 5.
Dolní město, Svárov, Rokytnice 2.5.-6.6.
Sychrov, Jasenka, Horní město15.5.-5.6
Ohrada, Luh 21.5.-4.6.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…