Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

30.04.2024 10:04 | Komentář

Zítra uplyne 20 let od vstupu CR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprávněných voličů - 3 446 758 z 8 259 525. Tedy 41,7 %...Rozhodně není co slavit.

Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí
Foto: archiv MP
Popisek: Marie Pošarová, poslankyně SPD v Plzeňském kraji

Jiná EU

EU se od roku našeho vstupu do ní, v roce 2004, zásadně změnila. Jednak od roku 2009, po Lisabonské smlouvy v účinnost nelze ve většině oblasti - klimatická politika (Green Deal), migrační a azylová politika atd. - použít právo veta. Tedy nelze z pozice jednoho členského státu, v duchu zásady jednomyslnosti, zablokovat normu, která danou zemi zásadně poškozuje.

Z eurozóny (měnové unie států platících eurem) se stala bankovní a dluhové unie, problém masové ilegální migrace do Evropy, kterou jižní a západní státy EU vyvolaly a podporovaly, enormně expandoval. Tyto státy, které ji zavinily, se teď ilegálních (zejména muslimských) migrantů chtějí zbavit jejich přemisťováním do jiných členských států, včetně ČR.

A kvůli Lisabonské smlouvě to už ani nelze vetovat.

A pak je tu Green Deal – fatální projekt šílené zelené ideologie, který zásadním způsobem ohrožuje samotnou existenci a prosperitu našeho průmyslu, zemědělství či energetiky a ničí životní úroveň občanů ČR.

Volby mohou rozhodnout

Ptáte se mě, zda jít volit do Evropského parlamentu, když jsme tvrdí euroskeptici a z EU bychom nejraději odešli, a to nejčastěji zítra?

Protože, dokud tam jsme, musíme politiku a směřování EU aktivně ovlivňovat a posílit v Evropském parlamentu vlastenecké a suverenistické národní síly sdružené kolem v naší mezinárodní alianci Identita a demokracie (ID). Abychom měli dostatečnou sílu blokovat, měnit a rušit ty legislativní návrhy Evropské komise, které zásadním způsoben (a mnohdy navždy) ohrožují zájmy ČR.

EU na rozcestí

EU je na křižovatce. Buď se z ní stane federální politická unie, která bude kvůli regulacím hospodářství a ohrožení masovou migraci zaostávat za zbytkem světa, anebo se vrátíme před unifikační smlouvy (Maastricht, Nice, Lisabon), změníme EU z nadnárodní na mezivládní organizaci, na celní unii ekonomicky a obchodně spolupracujících suverénních národních států bez politické nadstavby, bez regulace ve všech oblastech, bez cenzury, bez diskriminačních dotaci – a s právem veta členských států, bez dominance Francie, Německa příp. Polska.

Vstup do EU  nám přinesl likvidaci značné části politické a ekonomické suverenity. Evropská unie a její vrcholné orgány - a dominantní západní členské státy - dnes  prosazuje likvidaci suverénních národních států, tradičních křesťanských hodnot, občanských svobod a prostřednictvím svých regulací a pseudozelené ideologie i likvidaci ekonomiky. 

EU otevřeně podporuje masovou imigraci a islamizaci Evropy. EU nás dovedla ke ztrátě potravinové soběstačnosti a prostřednictvím Green Dealu likviduje i naši energetickou nezávislost, náš průmysl i zbytky zemědělství. 

Referendum!

Existují odhady, že Brusel rozhoduje o 85 procentech legislativy platné v národních státech.

Proto hnutí SPD  - jako jediná parlamentní strana -  prosazuje referendum o našem členství  Evropské unii. Chceme, aby čeští občané mohli znovu rozhodovat o své zemi a aby nám nevládl Brusel. 

Úzká kooperace suverénních evropských států je přínosná. Na to, abychom spolu mohli spolupracovat, obchodovat a na to, abychom mohli cestovat po Evropě a studovat v evropských zemích, nepotřebujeme jednotný evropský superstát. 

Na to nám stačí organizace suverénních států například po vzoru Evropského sdružení volného obchodu (EFTA).

Článek byl převzat z Profilu Ing. Marie Pošarová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Malostranský hřbitov má svého genia loci

8:19 Lachnit (ANO): Malostranský hřbitov má svého genia loci

V neděli se na Malostranském hřbitově konal již patnáctý ročník obnovených Májových slavností. Na úv…