Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2024 21:03:00

Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetického mixu

 Energetika je poslední roky plná aktivistického strašení, nekompetence a ideologického pokrytectví. Ti stejní lidé, co vyčítají jiným strašení kvůli Green Dealu či migracnimu paktu, sami straší lidi kvůli fosilním palivům, a někdy dokonce i kvůli jádru. I proto je nezbytné bránit, aby se přestala EU míchat do záležitostí tvorby energetického mixu, a zachovali jsme si v tomto právo veta! Neboť právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize.

Nebýt strašení, přicházejícího z Rakouska, mohl být Temelín už dávno dvakrát výkonnější než dnes. Naštěstí to u nás nedospělo do tak absurdní situace jako v Rakousku, abychom už postavenou elektrárnu ani nespustili. A vzhledem k menšímu potenciálu vodních elektráren v ČR bychom si takovou absurdnost mohli také méně dovolit.

Kvůli jednomu strašení jsme otevřeli “poloviční Temelín” a kvůli druhému strašení roste na okolních polích plno řepky. Svobodní přitom už v roce 2010 tvrdili, že dotace do řepky kvůli přimíchávání do paliv škodí nejen ekonomice jako jiné dotace, ale i naší krajině. Proto tuto povinnost chceme od té doby zrušit.

Směrnice z EU, kterými se to tehdy odůvodňovalo, už dnes neplatí, a ani tehdy ta hloupá směrnice nemusela být záminkou pro podpoření devastace českého trhu a přírody. Zajímavostí je, že poslanci udělali z pěstování řepky mnohem výhodnější byznys na mimořádné schůzi den před volbami v roce 2010. Pro hlasovala většina Zelených, TOP 09, ČSSD (kde se zdržel jen Stanislav Křeček), KDU-ČSL a KSČM. Čestný byl jen klub ODS, který dodal pro návrh “pouhých” 18 hlasů z 77.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama