ÚOHS: Úřad povolil skupině Colt převzít výrobce střeliva Sellier & Bellot a.s.

17.04.2024 13:04 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů Colt CZ Group SE a Sellier & Bellot a.s. (dále jen „skupina Colt“ a „S & B“). Spojení podle zjištění Úřadu nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí o povolení spojení již nabylo právní moci.

ÚOHS: Úřad povolil skupině Colt převzít výrobce střeliva Sellier & Bellot a.s.
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Společnost Colt CZ je kontrolována společností Česká zbrojovka Partners SE. Skupina Colt je celosvětově činná v oblasti zbrojního průmyslu, a to zejména v oblasti výroby ručních palných zbraní, a dále v menší míře rovněž v oblasti výroby taktického vybavení. Od roku 2023 působí skupina Colt rovněž v oblasti výroby munice prostřednictvím švýcarské společnosti saltech AG.

Společnost Sellier & Bellot a.s. se zabývá výrobou munice malé ráže, a to jak pro účely komerční (lovecké, sportovní či sebeobranné), tak pro využití v rámci armády a policie.

S ohledem na skutečnost, že společnost S & B je významným českým výrobcem munice malé ráže a současně skupina Colt je významným českým producentem malorážních zbraní, oslovil Úřad odběratele spojujících se soutěžitelů, a to jednak z řad veřejných institucí, které poptávají výše uvedené produkty v rámci výběrových řízení, a jednak z řad tzv. komerčních odběratelů.  Ani podrobnější prošetření uvedených oblastí nepřineslo informace o tom, že by posuzované spojení mohlo mít negativní dopady na hospodářskou soutěž na území České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mají něco společného Březinová, France, nebo Batěk s knížaty?

15:23 Mají něco společného Březinová, France, nebo Batěk s knížaty?

Již tento pátek 24. května 2024 se uskuteční od 20 hodin tzv. unikátní Minikoncert v Apartmánech Kní…