Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

29.04.2024 7:23 | Tisková zpráva

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření otevírací doby. Díky prohloubení spolupráce Úřadu vlády a Husitského muzea v Táboře bude Památník a Benešova vila zpřístupněna od úterý do neděle vždy od 9 do 16 hodin.

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně
Foto: Radek Kraus
Popisek: Benešova vila

„Šestidenní otevírací doba navazuje na úspěšnou loňskou sezónu, která do vily přilákala od července do října více než 11 tisíc návštěvníků. Připomenutí odkazu významného prvorepublikového politika Edvarda Beneše nabízíme i letos ve spolupráci s Husitským muzeem. Plníme tak přání jeho ženy Hany Benešové, která chtěla, aby byla vila přístupná veřejnosti,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

Připravený je návštěvnický okruh, který začíná u Památníku a pokračuje procházkou přilehlým parkem k vile Benešových, další část prohlídky se odehrává v samotné vile. Návštěvníci budou moci opět využít audioprůvodce a poslechnout si informace o manželech Benešových a jejich životě v Sezimově Ústí, historii a vybavení vily.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 27161 lidí

Prohlídka nevyžaduje rezervaci předem. U větších skupin nad 15 osob je doporučena rezervace předem v pokladně Památníku.

Památka, připomínající druhého československého prezidenta a jednoho z nejvýznamnějších prvorepublikových politiků, bude zpřístupněna od 1. května do 30. září hned šest dní v týdnu, a to vždy od úterý do neděle. V říjnu pak bude mimořádně otevřeno na státní svátek 28. října.

Čas posledního vstupu do expozic je v 15 hodin. Poslední vstupenky bude možné zakoupit nejpozději 60 minut před koncem provozní doby.

Přístup k hrobce Edvarda Beneše (v dolní zahradě) je otevřen do 31. října 2024.

Otevírací doba Benešovy vily:

Květen až září
pondělí: zavřeno
úterý až neděle: od 9 do 16 hodin
Výjimečně bude Benešova vila uzavřena pro veřejnost od pondělí 23. 9. do pátku 27. 9. 2024 z důvodu organizace divadelního představení.

Říjen
28. 10. od 9 do 16 hodin

Kontakt pro rezervaci skupin v Památníku:
+420 381 261 674, e-mail: objednavky@husitskemuzeum.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Zakázka na dokončení Šlechtovy restaurace je připravená

10:01 MHMP: Zakázka na dokončení Šlechtovy restaurace je připravená

Pražští radní odsouhlasili záměr veřejné zakázky na výběr zhotovitele, který dokončí rekonstrukci Šl…