Babiš plival mezi svými zaměstnanci na Bobošíkovou. A tvrdě narazil

15.02.2013 8:15

REPORTÁŽ Tuto zemi řídí lidé, kteří by v normálním životě neuspěli, protože ani pořádně nepracovali a většinou hned po škole šli do politiky, kde žvaní, slibují a jsou neschopní. Ve Valašském Meziříčí to ve čtvrtek řekl podnikatel a lídr hnutí ANO 2011 Andrej Babiš, který zde také zpochybnil podnikání Jany Bobošíkové a osočil ji z prospěchářství. Bobošíková mu však vzkazuje, aby si raději pohlídal kvalitu svého chleba a nelhal.

Babiš plival mezi svými zaměstnanci na Bobošíkovou. A tvrdě narazil
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Miliardář Andrej Babiš ve čtvrtek odpoledne přijel do valašskomeziříčské chemičky DEZA, jež patří pod skupinu Agrofert, kterou tento podnikatel vlastní. Jeho slova si do podnikové jídelny přišla poslechnout asi stovka zaměstnanců. Hned v úvodu svého vystoupení Babiš vysvětlil, co ho vedlo k tomu založit politické hnutí ANO 2011, s nímž chce uspět v příštích parlamentních volbách. „Už jsem nemohl vydržet ty lži našich politiků, kteří kradou, slibují, mlaskají a ještě se nám vysmívají,“ řekl podnikatel.

Naši politici nesplňují definici Aristotela

A pokračoval: „Tuto zemi řídí 23 let lidé, kteří by v normálním životě neuspěli, kteří ani pořádně nepracovali a většinou hned po škole šli do politiky, kde žvaní, slibují a jsou neschopní. Tito lidé proto nesplňují definici Aristotela, který říkal, že politik je náš vzor moudrosti, pracovitosti, morálky a naše elita,“ sdělil přítomným Babiš.

Politika? Dobrý byznys třeba pro Suverenitu

Většina lidí jde do politiky podle něj bohužel jen kvůli penězům. „Taková paní Bobošíková, která kandiduje na všechno, o sobě říká, že je manažerka. Její rodinná firma minulý rok vydělala 242 tisíc. Ale Suverenita dostala za rok 2009, 2010 a 2011 42 milionů, takže dobrý byznys. Politické strany dostaly od roku 1998 do roku 2011 osm miliard korun z našich daní,“ doplnil miliardář.

Bobošíková: Ať si raději pohlídá kvalitu svého chleba

Redakce poté požádala o reakci Janu Bobošíkovou, která se vůči Babišovým slovům tvrdě ohradila. „To jsou naprosté nesmysly. Drtivá většina z toho, co pan Babiš tvrdí, jsou naprosté lži. Suverenita – Blok Jany Bobošíkové nedostává od státu ani korunu. Absolutně nechápu, proč to pan Babiš dělá a proč zpochybňuje podnikání mé rodiny. Nerozumím tomu, z jakého důvodu na mě takhle plive. Ale prosím, ať si raději pohlídá kvalitu svého chleba a ať mírní své výroky. Od člověka, který si hraje na byznysmena globálního formátu, jde o velmi nedůstojné chování," řekla ParlamentnímListům.cz předsedkyně Suverenity a někdejší kandidátka na prezidentku republiky.

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE
     

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…