Byla jsem milenka Václava Havla, přiznala spisovatelka

29.09.2011 8:38

Spisovatelka Irena Obermannová přiznala milenecký vztah s exprezidentem Václavem Havlem. Popsala ho ve svém fiktivním deníku Tajná láska, který patří k nejprodávanějším titulům posledních dnů. V rozhovoru v dnešním magazínu Mladé fronty Dnes uvedla, že její loňský vztah s Největším Čechem, jak Havlovi v knize říká, trval zhruba rok a že jej Havel nijak zvlášť netajil.

Byla jsem milenka Václava Havla, přiznala spisovatelka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Havel

"Nikdy bych na otázky o tom, kdo skutečně je, neodpovídala, kdyby Václav neudělal to prohlášení, ve kterém všechno popřel. Ale on se mi tím navezl do knihy, udělal se důležitějším, než tam je, takže už nechci chránit jeho, ale tu knihu," řekla.

Více: Býval jsi prasák, píše o Havlovi. Ten se od ní distancuje

Havel mě zklamal

Obermannová v rozhovoru také prohlásila, že ji exprezident strašně zklamal, nicméně na svém vztahu k němu by nic neměnila. "Zatímco o něm teď leckdo ví, že je navzdory věku i zdravotnímu stavu schopný mileneckého vztahu, můj dlouholetý partnerský vztah skončil a ze všech stran se na mě valí špína. Přesto jsem ráda, že jsem to zažila," uvedla. Podle ní Havel zrazuje sám sebe, když jejich vztah popírá.

Čtenář, který by v Tajné knize hledal pikantní záznamy tajného milostného života exprezidenta, nicméně zřejmě bude zklamán. Vztah mezi vypravěčkou a Největším Čechem se odehrával především formou telefonickou a telepatickou, poznamenal v Lidových novinách kritik Jiří Peňás.

Související:

Špína na Havla. O údajném sexu s ním nikdo nechce číst

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…