Špína na Havla. O údajném sexu s ním nikdo nechce číst

09.09.2011 18:32

Loni se prý milovala s Václavem Havlem. Nejmenuje ho přímo, nazývá jej Největším Čechem. Populární spisovatelka s feministickými sklony Irena Obermannová popisuje ve své nové knize s názvem Tajná kniha sex s osobou nápadně podobnou exprezidentovi. Shoduje se například i datum narození i přesný popis Havla. Kniha jistě zaujme nějaké čtenáře, mezi českými politiky se však hitem evidentně nestane. Zájem přečíst si to dílo neprojevil ani jediný.

Špína na Havla. O údajném sexu s ním nikdo nechce číst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Havel a Zdeněk Tůma

Příběh zasazený do doby od února loňského roku do letošního února Obermannová jasně naznačuje, že jde o vztah mezi Havlem a autorkou. „Seš malinkej, drobounkej. Seš věchýtek. Máš svraštělou kůži a visí na tobě, jak seš pohublej. Jak seš starej. Seš dítě. Největší Čech. Musím na to přestat myslet. Jde to snadno. Seš totiž nádhernej," píše autorka.

Držím ti sprostě

„Držím ti s radostí. Držím ti sprostě. Držím ti nebesky. Zvrhle. Držím ti ve všech smyslech toho slova. Povznáší mě to, víš?," popisuje Obermannová sex. V knize se shoduje datum narozenin Havla i Obermannové i další fakta. Podle bulváru se o tajném vztahu Havla a Obermannové v minulosti hodně mluvilo.

Více:
Býval jsi prasák, píše o Havlovi. Ten se od ní distancuje

Středočeský hejtman David Rath, podle předsedy poslaneckého klubu Věcí veřejných, Víta Bárty, bigamista, si knihu Obermannové s největší pravděpodobností nepřečte. „Asi ne, kdo s kým spal, či nespal mě moc nezajímá. Navíc to není věc, která by se měla tahat na veřejnost. Pokud to popisuje v knize o konkrétních lidech, tak mi to připadá ubohé," řekl pro  ParlamentníListy.cz Rath. Hejtman Rath nazývá Bártu Ferdou brabencem, ale tentokrát se výjimečně shodli. „Tak tohle opravdu číst nebudu," byl stručný Bárta.

Shodl se i Hájek s Uzlem

Stejný názor měl tentokrát i poslanec ODS Jan Vidím. „Je mi naprosto lhostejné, s kým paní Obermannová spí. A fakt nemám v lásce exhibicionistky a udavačky," uvedl pro ParlamentníListy.cz Vidím.

Čtěte také:
Média sledují Havla: Přišel slavit, kritizoval politiku
Havel a Janžurová převzali čestné občanství Prahy 6
Klaus se ostře vymezil vůči Nečasovi: Mašíny nevyznamenal ani Havel

Ani nikoho z dalších, koho ParlamentníListy.cz oslovily, neprojevil o příběh horké lásky zájem. „Já to číst určitě nebude, vůbec mě takové věci nezajímají," vyjádřil se vicekancléř Petr Hájek. Číst knihu odmítá i sexuolog Radim Uzel, jehož názory se od Hájkových diametrálně liší.

Také poslankyně KSČM Kateřina Konečná si zřejmě román nebude před usínáním pročítat. „Není to typ literatury, která by mě oslovovala, a proto si nemyslím, že bude patřit k mé četbě v následujících měsících," prohlásila Konečná.

Nechuť ke knize je společná napříč celým politickým spektrem, bez ohledu na to, zda někdo má Václava Havla v oblibě, či ne. „Nemusím číst všechno, z ohromného množství informací, co se na mě valí, si vybírám ty důležité a hodnotné, Toto bych mezi ně asi neřadil," řekl ministr školství Josef Dobeš. Jiný vkus deklaruje i poslanec ODS Petr Bendl. „Čtu poněkud odlišnou literaturu," prohlásil bývalý středočeský hejtman.

"Nemyslím si, že bych jako politik měl komentovat beletrii. Knihu jsem navíc ani neviděl, natož četl. Vycházím však z toho, že beletrie se skládá z fikce - a je tedy jen na čtenářích, do jaké míry ji budou považovat za vkusnou či nevkusnou," sdělil ParlamentnímListům.cz Ondřej Liška, předseda Havlovi blízké Strany zelených.

Paroubková: Skvělá reklama

Podle Petry Paroubkové, manželky bývalého předsedy ČSSD, jde o skvělý tah. „Je to neuvěřitelné PR pro tu knihu. Obrovská reklama Víc to komentovat nebudu," uvedla pro ParlamentníListy.cz Paroubková, sama autorka knihy V botičkách od Diora, která by se snad dala charakterizovat, jako něžný politický bulvár.

Václav Havel poskytl deníku Blesk exkluzivní vyjádření k Tajné knize Ireny Obermannové. V něm se od obsahu publikace naprosto distancuje. „Tuto knihu jsem nečetl a číst nechci, ale z toho, co jsem o ní slyšel, usuzuji, že je to kniha senzacechtivá, plná polopravd, lží a schválností včetně informací o našich soukromých setkáních. Po léta se setkávám s tisíci lidmi a jsem pobouřen tím, že autorka několik takových setkání zneužila k tak nepřátelskému kroku a zapletla je do svého bláznivého světa," uvedl Havel.

Irena Obermannová je česká spisovatelka a dramaturgyně. Vystudovala dramaturgii a scenáristiku na pražské FAMU, je autorkou několika rozhlasových pohádek. Byla dramaturgyní diskuzních pořadů a autorkou několika reportáží České televize se kterou spolupracuje dodnes. V roce 1996 debutovala jako spisovatelka knihou Frekvence Tygra, výrazný úspěch jí přinesl až Deník šílené manželky (1998), který byl vydán i v zahraničí a v roce 2000 se stal předlohou pro stejnojmenný televizní film. Irena Obermannová je také autorkou námětu televizního seriálu Ulice a scénáře k Ordinaci v růžové zahradě.

Kam dál:

Havlův mluvčí: Hájek že cítí lásku ke všem? To určitě
Internetové hyeny. Sázejí na Havlovu, Klausovu nebo Paroubkovu smrt


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…