Chřipkové epidemii nahrávají teploty kolem nuly

02.02.2015 0:00

Ani letos se zatím zima dosud nedostavila s výraznou sněhovou nadílkou, ani s déle trvajícími mrazy nezbytnými v našem mírném podnebném pásmu pro redukci přenašečů virových onemocnění. Těch pár dní s teplotou pod nulou a sněhovou návnadou nestačilo ani na lehké ohrožení přenašečů různých druhů virového onemocnění. A právě díky tomu máme momentálně v České republice vysoké procento nákazy chřipkou.

Chřipkové epidemii nahrávají teploty kolem nuly
Foto: shutter
Popisek: kašel

Organismus totiž nemá od začátku podzimu chvilku na vydechnutí a nepřetržitě musí čelit náporu proměnlivého počasí již čtvrtý měsíc v řadě. Tomu nenahrávaly ani kolísavé teploty kolem Vánoc. Počasí jako na horské dráze se projevuje i dnes jako skrytý nepřítel. Ráno bývají teploty lehce pod nulou a kolem nuly, přes den vysvitne občas sluníčko a vyšplhají se i na sedm stupňů Celsia a večer se při vyjasnění dostávají opět do záporných hodnot.

 „Nedávno jsem, při slunečném odpoledni, vyrazil s přítelkyní do akvaparku, kde jsme se zdrželi dvě hodiny. Poté, co jsme vylezli z bazénu a oblékli se, byla už venku tma a velká zima. Odnesl jsem to týdenním pobytem na lůžku s horkým čajem,“ říká Lukáš Vinkl. Odborníci varují před opakovaným podlehnutím chřipce, kterou má za důsledek nedoléčení a špatná rekonvalescence po nemoci, to potvrzuje i Vinkl. „Od Vánoc to je již podruhé co takto stonám, po nástupu do nového zaměstnání jsem se bál vynechat den v práci a díky ignorování příznaků nemoci jich bylo nakonec vynechaných rovnou pět,“ dodává Vinkl.

Chcete-li tedy přerušit řetězové, opakující se infekce, měly byste organismu pomoci zvýšeným příjmem vitamínů, hřejivými nápoji a stravou vhodnou pro chladné měsíce roku.  Tělu pomáhá i enzymatická podpora imunitního systému. Pro aktivaci vlastní obranyschopnosti organismu, podporu cirkulaci lymfy a krve, která umožní zásadně zrychlit přísun protilátek a znásobit vlastní připravenost těla na boj se všudypřítomnými virózami je vhodné nasadit kvalitní enzymový lék, vhodný je například volně prodejný Wobenzym, který je bez předpisu. Enzymy pomáhají nejen imunitě, ale výrazně zkrátí dobu uzdravení i v případě zacyklení nemoci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…