Drsňák z Dělnické strany znovu před soudem. Bil a kopal poslance

25.09.2011 13:47

K titulu nejdrsnějšího politika roku má úspěšně nakročeno bývalý regionální šéf dnes již neexistující Dělnické strany Václav Prokůpek. Během letošního roku byl Prokůpek dvakrát obžalován u soudu za násilný trestný čin. V prvním případě zbil bývalého poslance Parlamentu ČR Vladislava Vilímce (ODS) z Plzně. Podruhé Prokůpek zaútočil podle obžaloby na staršího muže v Mirošově na Rokycansku, které zbil a zkopal.

Drsňák z Dělnické strany znovu před soudem. Bil a kopal poslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie zatýká

Svoji obhajobu založil Prokůpek na tom, že odmítá jakoukoliv vinu, odepřel výpověď, ze zdravotních důvodů, protože má špatný zdravotní stav. Před soudem v Rokycanech se vymlouval na to, že se od 30 let léčí na psychiatrii a nyní se jeho zdravotní stav ještě zhoršil poté, co zemřeli jeho údajní blízcí přátelé, sportovní redaktor Robert Bakalář a také hokejista Jan Marek. Než se dal Prokůpek na dráhu politika a podnikatele, působil v minulosti mimo jiné jako sportovní redaktor deníku Blesk. Dnes osmatřicetiletý Prokůpek přednáší na soukromé vysoké škole v Praze.

Hajzl černoprdelnickej

Ve výpovědi na policii uvedl Prokůpek, že napadeným nebyl poškozený důchodce, ale on sám. „Když jsem telefonoval venku před barem, přišel ke mně nějaký člověk a začal mi nadávat, že jsem hajzl černoprdelnickej a že ho moje máma obrala o důchod. Pak mě praštil do obličeje, zasáhl oko a mlátil do mě taškou, ve které měl 30 centimetrů dlouhý nůž. Já se jen bránil a omylem zasáhl muže loktem do obličeje," uvedl do policejního protokolu Prokůpek s tím, že se pak vrátil do baru, zaplatil a odešel.

Více o Plzeňském kraji ZDE

Cestou domů pak Prokůpek znovu potkal agresivního důchodce, který kopal do dveří v domě jeho příbuzné. Nejprve ho okřiknul, ale důchodce na něho opět zaútočil a dvojice dopadla do předzahrádky u domu. Pak prý na ležícího Prokůpka zaútočili dva neznámí lidé, kteří jej zbili, až upadl do bezvědomí. Před soudem vypovídal Prokůpkův příbuzný, který uvedl, že vyšetřování od začátku ovlivňoval syn údajně napadeného důchodce, který pracoval u policie. Hlavní líčení nyní pokračuje výslechy dalších svědků.

U soudu už podruhé

Už na jaře si Prokůpek vysloužil u plzeňského soudu za fyzický útok na plzeňského poslance Vladislava Vilímce trest čtyř měsíců vězení s podmíněným odkladem na dobu 1,5 roku. Odvolací soud však rozsudek zrušil a vrátil zpět k projednání okresnímu soudu. Podle obžaloby napadl Prokůpek pěstmi bývalého ekonomického náměstka hejtmana Plzeňského kraje a bývalého poslance v centru Plzně. Politik vyvázl z konfliktu s podlitinami v obličeji. Soudní znalec během hlavního líčení uvedl, že Prokůpek trpí poruchou osobnosti s narcistními sklony.

„Z jeho nadávek vím, že šlo o politicky motivovaný čin. Vylil si na mně vztek, protože mluvil o tom, že byl okraden a vinu dával mimo jiné občanským demokratům," uvedl k případu pro ParlamentníListy.cz plzeňský politik Vladislav Vilímec.

Více o DSSS ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Dvořák

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…