Mykózy přichází, jak se jim vyhnout?

17.05.2015 0:00

výšený výskyt kvasinkových infekcí v jarním období má různé příčiny. Od notoricky známých svůdných, ale málo hřejivých oblečků, tenkých dek na mezích, až přes zapařené intimní partie z upnutých kalhot. Stejně tak hrozí nákaza z prvního koupání ve znečištěných rybnících nebo psychosomatických reakcí. Jak se vyvarovat těmto nepříjemně svědivým problémům?

Mykózy přichází, jak se jim vyhnout?
Foto: thinkstock - playnet fotobanka
Popisek: ilustrační foto

Gynekologické ordinace se každoročně začínají v těchto měsících plnit. Dámy, jejichž imunita nepatří mezi nejodolnější, tvoří fronty pacientek v lékařských zařízeních. V teplých jarních i letních dnech doprovází určitou skupinu žen chronicky opakované příznaky, jako jsou výtoky, svědění a bolesti.  Příčinou se často stává nedostatečně teplé oblečení, díky němuž tělo prochladne, fyzická únava, stres, nedostatečná nebo moc pečlivá hygiena a neposlední řadě také promiskuita.

Pro akutní stádium mykóz jsou funkční příslušná antimykotika. Dlouhodobě odborníci doporučují na posílení imunity a vyvarování se takovým nepříjemnostem, volně prodejný lék Wobenzym s proteolytickými enzymy. Coby enzymoterapeutický lék aktivuje obranné mechanismy samotného organismu. „Minulý rok jsem se po koupání v zatopeném lomu dostala do těchto nepříjemností, po nasazení enzymoterapie a antimykotik však veškeré příznaky odezněly a snažím se jím nadále předcházet posilováním imunity,“ říká sympatická tmavovláska Ilona z Hořovic.

Dámy by se měly v letních měsících pečlivěji věnovat výběru oblečení pro každý den, jelikož teplotní rozdíly jsou v těchto dnech velice markantní. Pohodlné bavlněné prádlo a prodyšné oblečení snižuje riziko výskytu mykóz a napomáhá i regeneraci sliznic. „Je pravdou, že po té zkušenosti z loňského léta si již dávám větší pozor na hygienu a kvalitu vody, ve které se koupu,“ dodává Ilona a doporučuje pečlivě sledovat večer před spaním předpověď počasí, která může napovědět, jak se následující den obléknout tak, abychom se nezpotily, nebo naopak neprochladly.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

4:44 Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

Přelom dubna a května je obdobím, kdy většina lidí dostává vyúčtování za energie a služby spojené s …