Na souboj Zemana s Fischerem přilákala Prima víc diváků než Nova

09.01.2013 13:57

Souboj dvou tuzemských televizí, jejichž hlavní zpravodajské pořady dlouhodobě převyšují sledovaností Události České televize, skončil v případě prezidentské debaty dvou nejžhavějších kandidátů na hlavu státu opačně, než tomu bývá u jejich Televizních novin respektive Zpráv. V tomto případě trumfla Prima konkurenční Novu o 300 tisíc diváků.

Na souboj Zemana s Fischerem přilákala Prima víc diváků než Nova
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman a Jan Fischer

Páteční předtočená televizní debata dvou nejfavorizovanějších uchazečů o prezidentský úřad  - Miloše Zemana a Jana Fischera - na FTV Prima se setkala s řadou odsudků a kritikou, že více než o seriózní diskusi obou rivalů šlo o televizní estrádu. Tomuto charakteru také nasvědčovaly instalované potleskoměry i reakce diváků v sále.

Přesto televizi Prima nelze upřít, že by její záměr nevzbudil pozornost diváků. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že duel Miloše Zemana s Janem Fischerem sledovalo na FTV Prima 944 tisíc diváků při podílu na sledovanosti 22,37 procenta.

Prima zvolila výhodnější vysílací čas

O čtyři dny později nabídla mnohem serióznější model debaty těchto dvou kandidátů televize Nova, ale u diváků s ní moc nepochodila. Dívalo se na ni totiž „jen“ 636 tisíc diváků při podílu na sledovanosti 21,62 procenta. I když lze namítnout, že FTV Prima zvolila v pátek výhodnější čas po 20. hodině a TV Nova vysílala v úterý až po 22. hodině, tak to nic nemění na skutečnosti, že v tomto závodě Prima svého rivala o více než 300 tisíc diváků trumfla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…