Pacienti nemocnice se mohou zdarma připojit k internetu

05.08.2014 13:00

V rámci zlepšování kvality služeb poskytuje Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s., svým pacientům bezplatné připojení k internetu. Ti si tak díky této nové službě mohou zpříjemnit hospitalizaci nebo si zkrátit čekání na ambulantní ošetření.

Pacienti nemocnice se mohou zdarma připojit k internetu
Foto:
Popisek:

K zahájení této služby došlo současně s otevřením nového pavilonu D loni v prosinci a v  současné době je dostupnost připojení postupně rozšiřována i na ostatní pavilony nemocnice,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s., Ing. Miroslav Janovský.

WiFi připojení je již nyní dostupné v pavilonech A, D, a E. Primárně jsou signálem pokryty prostory určené pacientům, tedy lůžkové pokoje i čekárny ambulancí a odborných pracovišť. Naším cílem je pokrýt zbývající pavilony nemocnice nejpozději do konce letošního roku,“ poznamenal předseda představenstva.

Připojit lze všechna zařízení, notebooky, tablety, telefony a podobně, disponující technologií WiFi, prostřednictvím jedné ze dvou dostupných WiFi sítí s názvem (SSID) NJH­_free (rychlost připojení je omezena na max. 256 kbit/s - dostačující pro e-mail a prohlížení www stránek bez multimediálního obsahu, časově neomezený přístup bez omezení přenesených dat nevyžaduje žádný přístupový kód) či NJH_voucher s vyšší rychlostí připojení i pro multimediální obsah internetu. Pro připojení k  internetu s vyšší rychlostí je nutný voucher s přístupovým kódem.

Voucher s přístupovým kódem mohou získat hospitalizovaní pacienti na vyžádání v sesterně příslušného oddělení. Ambulantní pacienti při volném nákupu či výdeji léků na recept v nemocniční lékárně,“ doplnil Janovský. Voucher pro hospitalizované pacienty platí po celou dobu hospitalizace, voucher pro ambulantní pacienty pak umožňuje dvouhodinové připojení. Návod na připojení k internetu je k dispozici na internetových stránkách nemocnice (www.nemjh.cz) a v tištěné podobě na sesternách jednotlivých lůžkových oddělení.

Spuštění WiFi zkvalitňuje celkovou úroveň služeb, které nemocnice svým pacientům poskytuje. Město šlo obdobným směrem. Jde o službu v současné době sice již považovanou za zcela běžnou, ve zdravotnictví však stále ještě poměrně výjimečnou,“ konstatoval starosta Jindřichova Hradce a člen dozorčí rady Nemocnice Jindřichův Hradec Ing. Stanislav Mrvka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…