Paroubek brání svou ženu. Dům prý platil rodinný přítel

15.12.2011 13:08

Šéf strany NS-LEV 21 Jiří Paroubek se postavil za svou ženu Petru, která měla při koupi domu v Řecku porušit zákon o praní špinavých peněz tím, že platila v hotovosti. Podle Paroubka ale koupi vyřizoval její kamarád z Řecka.

Paroubek brání svou ženu. Dům prý platil rodinný přítel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

"Zmocněncem Petry při uzavírání smlouvy byl pan Dellaportas, který celou záležitost vyřizoval. Včetně podpisu smlouvy a finanční transakce. Jsem schopen doložit výpisy z bankovního účtu, že Petra mu poslala peníze bankovním převodem. Tím to pro Petru skončilo," uvedl pro MF DNES Paroubek.

Na fakt upozornil deník Blesk. Podle zákona, který platí v celé Evropské unii, nesmí přesahovat částka zaplacená  hotovosti 350 tisíc korun. Při porušení může být viník potrestán pokutou až půl milionu.

Dům ve městě Vathy na ostrově Ithaka koupili Paroubkovi za sto tisíc eur, tedy asi 2,5 milionu korun. Stejnou částku pak dali za jeho opravu. Podle Paroubkové je zájem o její dům jen snahou médií zdiskreditovat ji i jejího manžela.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…