Tam, kde zavraždili Romana Housku, uspěla jeho sociální demokracie. ODS a TOP 09 s prázdnou

12.10.2014 22:45

Ústecký Chomutov i přes slabší výsledky v posledních krajských volbách znovu nabral levicový směr. Alespoň to tak vypadá podle současných výsledků do obecního zastupitelstva, kdy ČSSD získala osm mandátů, což bylo nejvíc. Do zastupitelstva se dostala i Houskova partnerka Jana Vaňhová.

Tam, kde zavraždili Romana Housku, uspěla jeho sociální demokracie. ODS a TOP 09 s prázdnou
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Volební účast v Chomutově byla sice jen 27,5 procenta, ale síly byly rozdány jednoznačně. Třetinu získalo místní hnutí ANO, třetinu ČSSD a třetinu PRO Chomutov, které vedl Daniel Černý. Boj o vedení města, které čítá pětatřicet zastupitelů, tak nebude lehký. Další, kdo uniknul pěti procentní gilotině, byla KSČM (14,7 procenta) a Nový sever (12 procent). Pohořela ODS, která pět procent nezískala a naprázdno vyšla rovněž TOP 09.

Roman Houska byl zavražděn loni 18. listopadu. Jeho tělo našel jednatel společnosti RRR Vlastimil Rindoš. Houska byl vnímán jako kontroverzní podnikatel. Jeho rodina požaduje za násilnou smrt odškodné přes dva miliony korun. Nejvíc z toho, milion, chtějí pro Houskovu třináctiletou dceru. Vaňhová požaduje kromě zákonných 240 000 korun nemajetkové újmy i náklady na pohřeb a náhrobek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…