Vsetínská nemocnice průkopníkem ve využívání moderních technologií

08.08.2014 13:00

Vsetínská nemocnice a.s. se společně s I. Interní klinikou Fakultní nemocnice Olomouc stala průkopníkem zavádění nejmodernějších komunikačních technologií v oblasti medicíny. Zástupci obou nemocnic se zúčastnili a přednášeli na prestižní konference Apple in Medical, která se konala ve středu 25. 6. 2014 v pražském hotelu Marriott.

Vsetínská nemocnice průkopníkem ve využívání moderních technologií
Foto: archiv NV
Popisek: Nemocnice Vsetín-Moderní komunikační technologie

Vedoucí fyzioterapeutka rehabilitačního oddělení Vsetínské nemocnice a.s. Mgr. Pavlína Matějčková a zástupce primáře gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Martin Janáč hovořili o svých zkušenostech nejen v Praze, ale také na dalších významných akcích v Brně a Ostravě.

Představili svým kolegům lékařům, vedoucím pracovníkům nemocnic, zástupcům pojišťoven a také ministerstva zdravotnictví využití nejmodernějších technologií v klinické praxi. Vsetínská nemocnice a.s. v současné době disponuje iPady s aplikacemi v 3D zobrazení pro práci lékaře a komunikaci s pacientem. Zařízení pomáhá pacientům přiblížit diagnózu a průběh její následné léčby. Zlepšuje informovanost, usnadňuje přípravu na zákrok a následně také rekonvalescenci a potřebnou rehabilitaci. Realizace ve Vsetíně vznikla díky spolupráci se společností iStores pod vedením Jana Kučeříka, který je pověřen společností Apple pro implementace nejnovějších technologií pro Českou republiku.

MUDr. Martin Janáč na konferenci seznámil s praktickými ukázkami využití nových technologií a speciálních aplikací v oblasti porodnictví a péče o nastávající maminky. Vedoucí fyzioterapeutka Pavlína Matějčková s názornou interakcí pacienta při fyzioterapeutické léčbě. „Pro naše klientky si porodní sál a oddělení šestinedělí mapujeme, natočíme jim, jak se koupe miminko, jaké úlevové polohy mohou využít, co je čeká, když jsou problémy s kojením a podobně,“ nastínil lékař s tím, že k dispozici má také řadu speciálních aplikací. Rehabilitační oddělení například úspěšně využívá speciální aplikaci Svalový systém a rehabilitace dolních končetin. „Pomáhá nám při vizualizaci potíží i funkčních souvislostí, pacient lépe přebírá naše rady a instrukce,“ doplnila Pavlína Matějčková. Moderní technologie tak zvyšují efekt terapie a usnadňují léčbu.

Na konferenci v Praze, které se zástupci Vsetínské nemocnice a.s. zúčastnili, byly představeny nejvyspělejší možnosti řešení jako v případě prestižní kliniky Mayo v Rochestru, Minestotě USA, kde se léčí nejvýznamnější státníci a představitelé zemí celého světa. Možnosti využití v tomto lékařském zařízení jsou na dnešní dobu přelomová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

9:11 „Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

POHLED SELSKÝM ROZUMEM „Za mého dětství se říkávalo, že brambory jsou pokrmem chudého lidu,“ vzpomín…