Zdravotní pojišťovny podporují klienty ve zdravém životním stylu.

18.02.2016 0:00

Epidemie 3. tisíciletí, jak bývá obezita často nazývána, se za posledních několik let stala reálnou hrozbou pro každého z nás. Kromě genetických předpokladů s ní totiž více a více souvisí i zhoršující se návyky obyvatel.

Zdravotní pojišťovny podporují klienty ve zdravém životním stylu.
Foto: dodavatel TZ
Popisek: letec

Není to však jen obezita, čeho bychom se měli bát. Nekvalitní způsob života s minimem pohybu a nevyváženou stravou vede hned k několika závažným onemocněním. Nutnost pečovat o své tělo si uvědomují i zdravotní pojišťovny.

Výmluv, proč nesportovat, může být hned několik. Pro některé lidi hraje zásadní roli nedostatek času či pohodlnost, pro některé zase finance, které mnohdy nestačí na pokrytí základních potřeb k provozování sportu. Omezený rozpočet je však nejčastější překážkou i pro ty, kteří by se chtěli stravovat lépe, ale nemají na to prostředky. Byť se tyto důvody zdají být přitažené za vlasy, většina obyvatel v nich opravdu spatřuje zásadní problém.

Ne nadarmo se však říká, že všechno jde, když se chce. Stačí si pouze ujasnit priority. Pohyb nemusí být vždy ve znamení finančně náročných sportů a pestrý jídelníček zase automaticky neznamená každodenní návštěvu specializovaných obchodů se zdravou stravou. Kromě toho nejedna pojišťovna každoročně nabízí jednorázové příspěvky nebo slevy na návštěvy fitness center nebo možnost zvýhodněných nákupů v e-shopech a prodejnách nabízejících doplňky stravy.

Přínosné poradenství v otázkách zdravého životního stylu například najdete i na webových stránkách projektu Zdraví jako vášeň, který je nedocenitelným pomocníkem nejen klientů Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra České republiky. Naleznete tam účinné tipy, jak správně cvičit v konkrétních situacích, či nespočet motivačních soutěží nebádajících k aktivnímu odpočinku. Hlavní tváří ZP MV ČR je mimo jiné i přední český výživový poradce Petr Havlíček, který se každoročně podílí na realizaci projektu Změním se. Svými úspěchy bourá veškeré předsudky a především ukazuje, že za pomoci pevné vůle, motivace a znalostí se mohou dít zázraky.

Přestože některé části tohoto projektu jsou určeny pouze pro pojištěnce Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra České republiky, ti z nás, kteří jsou stále klienty jiné pojišťovny, nemusí zoufat. Letošní novinkou je možnost přechodu k jiné pojišťovně ve dvou přestupních termínech, ten první je od 1. ledna do 31. března, klientem nové zdravotní pojišťovny se tak stanete od 1. července. Uskutečníte-li změnu až ve druhém termínu,  od 1. července do 30. září, klientem nové pojišťovny se stanete od 1. ledna následujícího roku. Samotné provedení změny je administrativně jednoduché. Stačí pouze v přestupním období vyplnit příslušný formulář, dostupný ve většině případů online, a veškerou potřebnou administraci vyřídí nová pojišťovna za vás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…