A máš to, Konvičko? Nad obviněným docentem se prý stahují mračna i z jiné strany

07.12.2015 8:05

Předseda hnutí Blok proti islámu Martin Konvička má problém. Sílí hlasy akademiků, aby opustil Jihočeskou univerzitu v Českých Budějovicích, neboť prý poškozuje její jméno. Píše o tom dnešní MF Dnes.

 A máš to, Konvičko? Nad obviněným docentem se prý stahují mračna i z jiné strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

„Myslím si, že poškozuje jméno Jihočeské univerzity. Jednoznačně,“ nechal se slyšet rektor univerzity Libor Grubhoffer. Ten dle svých slov vyjadřuje s Konvičkovými postupy nesouhlas již od začátku. Čeká však na závěry trestního stíhání, které bylo proti Konvičkovi zahájeno z důvodu podněcování nenávisti. Na závěry stíhání čeká i přímý Konvičkův nadřízený, děkan přírodovědecké fakulty František Vácha.

„Ctím presumpci neviny, ale to ne proto, že bych chtěl obhajovat Konvičku, ale proto, že je to pro mě základ demokratické společnosti,“ uvedl Vácha. Podle Váchy, který je zároveň poslancem TOP 09, jsou na univerzitě však i lidé, kteří s Konvičkou souhlasí.

Konvička se tomu, že by svými výroky, kdy například uvedl, že by muslimy namlel do masokostní moučky, poškozoval univerzitu, brání. Je totiž přesvědčen, že dobré jméno univerzity nepoškozuje, neboť na akademické půdě své názory neprosazuje. „Znám spoustu vysokoškolských pedagogů, kteří pracují v politických stranách, vystupují na různých demonstracích a podobně – včetně pana rektora samotného,“ uvedl Konvička, který je velkým odborníkem pro oblast hmyzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …