„Abych zastavil dalšího Hitlera.“ Miliardář Barta se nechá hecovat, aby dal miliony na zbraně

20.02.2024 14:25 | Monitoring

Miliardář a investor Jan Barta, který se v Česku řadí mezi jedny z největších podporovatelů Ukrajiny, na síti X rozjel v neděli další sbírku na drony Nemesis. Za každý retweet slíbil přispět ze svého sto dolarů. O den později oznámil, že na drony posílá částku 47 milionů. Učinil tak v reakci na neschopnost amerických politiků rozhodnout o další pomoci Kyjevu, ale i na uctění památky lídra ruské opozice Alexeje Navalného, který měl minulý týden zemřít ve vězení.

„Abych zastavil dalšího Hitlera.“ Miliardář Barta se nechá hecovat, aby dal miliony na zbraně
Foto: Repro Youtube
Popisek: Podnikatel Jan Barta

Barta na sociální síti X uvedl, že pomocí Ukrajině, bránící se ruské agresi, chce zastavit dalšího Hitlera. „Žijeme v době, která se stále více podobá druhé polovině 30. let 20. století. Nemohl bych žít sám se sebou s vědomím, že jsem neudělal víc, abych zastavil dalšího Hitlera,“ uvedl v neděli český miliardář.

Následně přislíbil, že za každé jedno sdílení věnuje na drony Nemesis sto dolarů, v přepočtu zhruba 2360 korun. „Ve světle republikánského váhání a na památku Navalného dám za každá retweet 100 dolarů na FPV drony pro Ukrajinu,“ dodal Barta, který se opakovaně objevuje na žebříčku magazínu Forbes mezi stovkou nejbohatších Čechů.

Lidi miliardář zároveň vyzval, aby na pomoc Ukrajině sami přispěli, pokud mají podobnou potřebu jako on. „Samozřejmě se prosím připojte k jakékoli formě podpory Ukrajiny, pokud máte podobný pocit. Chápu, že musí být zejména hodně bohatých Američanů znechucených tím, co dělá republikánská strana – obejděte je a jděte přímo,“ pokračoval Barta.

Barta finance pošle na známou sbírku Drony Nemesis, stačit by měly na pořízení 5000 kusů technicky vyspělých dronů, které mají být více přizpůsobené na použití ukrajinskou armádou.

Mezi tím čísla sdílení jeho tweetu strmě stoupala nahoru. Zároveň také upozornil, že jeho limitem jsou dva miliony dolarů, tedy 47 milionů korun „Chlapci a děvčata, jdeme spát. Pokud se vám podaří dostat to na 20 tisíc retweetů, než se probudím, přijdu se speciálním bonusem k těm 2 milionům dolarů. Samozřejmě za předpokladu, že mi jistá opovrženíhodná osoba nenatře novičok do spodního prádla,“ vtipkoval o den v pondělí Barta.

Požadovaného čísla se mu nakonec podařilo dosáhnout za pouhých den. „Lidi, tohle bylo šílené! Trvalo to méně než 24 hodin, než jsme dosáhli cíle,“ uvedl Barta, že příspěvek sdílelo přes 20 tisíc lidí, což byl onen požadovaný počet. Dodal, že příspěvek zhlédlo navíc dalších 1,2 milionu lidí, což může podnítit další lidi k podpoře Ukrajiny.

Připomněl, jakou pomoc se svými partnery od začátku války Ukrajině poskytli. „Já a moji partneři jsme po začátku války ubytovali 600 ukrajinských žen a dětí, darovali jsme 1 mil. dolarů na humanitární pomoc, 500 tis. dolarů ukrajinskému velvyslanectví na zbraně a vydražil jsem svůj Aston Martin, přičemž prostředky šly na Ukrajinu,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Investice do terorismu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusealfins , 20.02.2024 19:09:29
Podpora nelegitimního, totalitního, teroristického a nacistického režimu byla ještě v nedávné minulosti, nejen nemorální, ale i trestná. Jak je vidět, tak se celý tzv. kolektivní západ pomalu, ale jistě posouvá a prokazuje znaky korporátně-fašistických režimů aniž by si toho běžná populace všimla. Tak to je tedy pokrok.

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…