„Ať shoří v pekle!“ Arcibiskup řekl své k manželství. Křik z vlády. A nejen to

07.10.2023 21:10 | Monitoring

Zmocněnkyně vlády pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková se domnívá, že by se pražský arcibiskup Jan Graubner měl omluvit za svůj výrok, kdy přirovnal prosazování manželství pro všechny ke snahám rozdávat řidičské průkazy nevidomým. Podle Šimáčkové Laurenčíkové je Graubnerův výrok nevkusný a nedůstojný.

„Ať shoří v pekle!“ Arcibiskup řekl své k manželství. Křik z vlády. A nejen to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský arcibiskup Jan Graubner

Na Graubnerova slova na veřejné besedě v pražských Kobylisích upozornil mimo jiné Deník N. Graubner na otázku, jak by církev měla přistupovat k lidem s odlišnou sexuální orientací, přirovnal prosazování manželství pro všechny ke snahám rozdávat řidičské průkazy nevidomým.

"Nevkusné a nedůstojné. Pan arcibiskup by se měl za své výroky veřejně omluvit," napsala zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková na sociální síti.

"Proč by se měl omlouvat. Je to jeho názor, opakovaný a dlouhodobý. Omluva by byla falešná, pokud by vůbec přišla. Ale měly by ho tyto názory diskvalifikovat v tom být partnerem vlády a státu. Podobně jako jsou diskvalifikované jiné extremistické organizace a jejich představitelé. /nemluvě o tom, že sekularita našeho státu je daná ústavou/," zareagoval následně v diskuzi Michal Blaha z Hlídače Státu.

Bláha se ještě více rozepsal na svém twitterovém profilu. "Nesnáším jejich aroganci, ví o partnerství hovno, pokud zrovna nezneužívají ministranta nebo takového kryjou. Kdysi mučili, upalovali, vládli. Nejsem katolík, serou se všem do života a nemají na to právo. Nesnáším jejich tmářství, pokrytectví, pseudodůležitost. Jsou čirým zlem, a jestli pro ně existuje to jejich peklo, tak ať v něm zhoří," podotkl Bláha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Klára Šimáčková Laurenčíková není nevkusná,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenovasova , 08.10.2023 8:54:58
ale superhloupá pijavice přisátá na státní rozpočet. Graubnerův výrok je logicky správný a dokonce vtipný. Tento problém byl dávno vyřešen uspokojivým způsobem. A zbyteční lidé se chtějí jenom hloupě, tímto způsobem, živit.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…